/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }
Най-новото от Pieces Of The Past
Home » » Хотелът на Сатаната....

Хотелът на Сатаната....

Борислав Живков | сряда, декември 12, 2012 |
...Случайно да сте били там ? По-скоро не,нали ? Но пък съм убеден,че много пъти сте слушали песента,която е написана специално за него.И не само сте я слушали,а даже продължавате да я харесвате.
Защо съм толкова сигурен,ли? Ами защото нейното име е Хотел Калифорния.
Култовия хит,който на 8 декември през далечната 1976 година се появява на музикалния пазар,поместен в албума на Игълс,носещ същото заглавие като това на парчето.
И преводът му е повече от ясен.От него се разбира,че става дума за някакъв хотел,за любов и вино,и за разни други неща,които са напълно естествени за онези времена,
въпреки че според Игълс парчето е символичен протест срещу хайлайфа в Лос Анджелис и срещу алчността на шоу бизнеса.Е,да обаче според други не става дума за никакъв протест,а всичко е умело закодирано послание,което в подреден вид се превръща в химн на сатанизма.Я па тоя!!ще кажете вие.Такава яка песен да е химн на сатаната.
Просто няма начин.Няма,ама има.И това въобще не съм го измислил аз,а една групичка от анти-сатанисти,с които смятам да ви запозная в някой от следващите ми постове.
Днес ще ви представя само тяхното мнение,според което Богохулството в песента Хотел Калифорния на Игълс е повече от прекалено.Да обърнем внимание първо на текста.
Той си е достатъчно неконкретен,за да има еднозначно тълкуване,но някъде към края му попадаме на този пасаж...
"В стаята на господаря те се събраха за пиршество.Намушкаха го със стоманените си ножове,но те не могат да убият звяра "
Я виж ти!! За звяр ли става дума? И за Господар,ножове,намушкване!?
И малко по-късно ето това...
"Последното нещо,което си спомням беше,че бягах към вратата.Трябваше да намеря мястото,където бях преди.Спокойно,каза ми нощният пазач.Ние сме програмирани да посрещаме.Можеш да се регистрираш по всяко време,но никога не можеш да си тръгнеш"
И каква стана тя сега? В песента Хотел Калифорния май наистина се пее за ЗВЯРА и неговите поклонници и за това,как веднъж попаднал сред тях няма начин да се измъкнеш.
Не смятате ли обаче,че това е доста преувеличено и съвсем недостатъчно,за да се заклеймява това велико парче?
Ако освободим своята фантазия много други песни също биха могли да се тълкуват по този начин.Предполагам,че и вие сте на това мнение,но честно казано нас никой не ни бръсне за слива,защото точно тук се появява една друга култова личност.
Антон Ла Вей.Артиста,музиканта и набедения философ,който е смятан за създател на сатанизма,само че в модерния му вариант.
Всъщност,Ла Вей винаги е говорил предимно за липсата на духовност,индивидуализъм и материализъм,което за него е смисълът на сатанизма.Това обаче не е важно.
По-важното е едно друго съвпадение.И то е местонахождението на църквата му,в която проповядва своето верую.А тя се намира къде? Ами в Калифорния разбира се.
И какво е била преди да стане църква? Хотел уважаеми,била е хотел.
Нещата обаче не спират до тук.
Християнските организации,които през 70-те направо разкъсвали от критика всичко свързано с рока били убедени,че песента на Игълс съдържа две основни неща,които показват скритите послания.
Първото е обложката на албума.Ако си направите труда да я намерите в изображенията на Гугъл,ще забележите,че на пръв поглед в нея няма нищо нередно.След една лека обработка обаче,на втория етаж на хотела,пред който позират музикантите се вижда ето това....
Загадъчна фигура,която поразително прилича на Ла Вей или пък на някой,който иска да напомни за съществуването си.
И второто,което също е не по-малко загадъчно се долавя,когато песента се пусне на обратно.Това разбира се няма как да ви го покажа,защото най-добре се получава на аудио касета.Според хората,които са го пробвали обаче,онези от християнските организации,има един определен фрагмент от текста,от който при пускането му на обратно се получава ето това...

"Сатаната дойде и си организира собствена религия,макар да знаеше,че не е редно"...
Странна работа,нали? И не само,че е странна,а като се позагледаш и заслушаш започваш да се замисляш дали наистина няма нещо загадъчно в цялата тази песен.
А може би всичко е само реклама,която има за цел да прокара идеите на един странен тип,който сериозно се е вживял в ролята на месия.
Хотелът на сатаната.Случайно да сте били там? По-скоро да.Току що го посетихте.....

0 коментара:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Публикуване на коментар

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Google+

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top