/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » » ОЩЕ НЕЩО ЗА КОСМОНАВТИКАТА....

ОЩЕ НЕЩО ЗА КОСМОНАВТИКАТА....

Unknown | понеделник, април 12, 2010 |
Днес е световния й ден,а това си е чудесен повод да разбием един мит и да се поразровим в една необяснима загадка,която си е почти конспирация.А повод за това ни дава Джим Ловел.Американец по рождение и астронавт по призвание.
И ако Юрий Гагарин е първият човек излетял в космоса,колегата му Джим се води за първият американец летял четири пъти в космоса.Историята го помни най-вече като капитана на мисията Аполо 13,онази от 1970 година.
И ако още не сте се сетили,Аполо 13 е онзи полет,който ражда прочутата фраза.."Хюстън,имаме проблем"..
 
Аполо 13 уважаеми е трябвало да кацне на луната.Единият резервоар с кислород обаче гръмва,което не само причинява сериозни щети на совалката,но и рязко намалява запасите от въздух за дишане,но екипажа успява да овладее ситуацията и лошото се разминава.
Някъде в този момент се е пръква и прочутата фраза за която споменах по-горе и доста дълго време след това хората вярвали,че това са истинските думи на Ловел,което обаче е огромна историческа грешка.

Работата е там,че Джим Ловел въобще не предава в контролната зала възникването на проблема,а само неговото решаване.
В момента на взрива астронавтите са били прекалено заети с доста сериозни неща и когато за пореден път базата ги вика,проблемът вече е решен и думите,които Ловел казва са.."Хюстън,ние имахме проблем".
Заради лошата връзка обаче,десетилетия наред се повтаряше грешното схващане,но тъй като нещата вече се изясниха преминавам към конспирацията ...
Помните ли къде беше роден Джим Ловел?..Кливланд,Охайо,нали ?
Не знам дали знаете,но Охайо е щата дал една трета от американските астронавти.При петдесет щата,при това повечето по-големи от Охайо,имено в него човек има огромен шанс да пътува в космоса,а Кливлънд пък е градът с най много астронавти на глава от населението.
Общо дванадесет човека.Имайки предвид,че той е с население едва 400 000 души това означава,че на 32 000 човека се пада по един астронавт.
Подобен феномен не се наблюдава никъде другаде,а причините той да е факт са точно две.Една реална и една нереална.
Първата е,че момчетата в Охайо повече от всички други искат да станат астронавти заради примера на пионерите Глен и Армстронг,а другата,че на това място има специално космическо лъчение,което прави хората по-издръжливи на живот в космоса.Конспирация,нали ви споменах...

9 коментара:

  1. Готино :)
    Само да поясня, че Джим не е кацал на Луната.
    Очаквал е евентуално с Аполо 20 пак да лети, но както знаем съкращават полетите до 17.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти!!!
    Веднага поправям грешката.Тя и без това си моя.
    Целта на АПОЛО 13,наистина е била кацане на Луната.Ама заради проклетата повреда и поради невъзможността за продължаване на мисията по предварително заплануваният план, екипът в Контролния център на полета взима решение за неиното прекратяване и завръщане на Земята.В крайна сметка,Луната е само ОБИКОЛЕНА...Коригирам веднага..

    ОтговорИзтриване
  3. Аз пък съм в градче, в което също се пада един космонавт на 32 000 жители :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей Пламене..
    Много се радвам да видя коментара ти.Предполагам не си забравил,че си любимия ми съвременен поет.Това,че не коментирам в блога ти,съвсем не означава,че не го чета..
    И кое е това градче...в което си имате 12 космонавта...

    ОтговорИзтриване
  5. Не 12, просто жителите са 32 000, а космонавтът, който е роден тук, е Георги Иванов. :)))
    Статистически, 1 на 32 000 :)))

    ОтговорИзтриване
  6. Че защо да са 12 космонавта, май е само един
    А града или е Ловеч, или Омуртаг.
    По-скоро Ловеч, предполагам

    ОтговорИзтриване
  7. Астронавтите не са толкова интересни, колкото съседите им...;)

    ОтговорИзтриване
  8. Хм, той човекът отговорил преди мене, но така е като има одобряване на коментарите - не съм видял, че има отговор, така че извинявам се за спама.

    ОтговорИзтриване
  9. Да, де, и аз съм казал "не 12". :)
    Ловеч е градчето.

    ОтговорИзтриване

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top