/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » » Тъмносините наемни убийци...

Тъмносините наемни убийци...

Unknown | понеделник, ноември 19, 2012 |
"Аз съм Нинджа и обичам в черничко да се обличам.Този цвят ми е любим...и за нищо на света няма аз да го сменя"
Повече от ясно е,че за нинджи ще се говори днес и по-точно за съвременната представа за тях,без която чисто новата ни култура щеше да е много,много постна.
Я да видим първо,какво обаче беше това Нинджа ?...
Ама,това го знаем бе пич...се чува отнякъде.На всички е ясно,че това е онзи загадъчен боец,който има различни умения,мята едни метални звездички наречени шурикени,владее карате и най-важното,облечен е от главата до петите в черно.
Къде се е пръкнал все още не е много ясно,защото преди 16 век за нинджите няма никакви сведения,но по-късно започва да се пише за тях и всички вече знаем за легендарните наемни убийци,които изпълнявали предимно мокри поръчки и за които нямало невъзможни мисии.
До тук добре.На всички стана ясно,че сте попрочели това и онова,но има нещо,което със сигурност сте пропуснали.И това е...Как са се обличали Нинджите ?
И понеже знам какво ще отговорите,веднага ще ви контрирам,че не е в черно.
Този цвят уважаеми допълнително е внедрен в историята,а човека,който го внедрява се казва Чикамацу Мондзаемон.И понеже за него не сте и чували,сега е момента да разберете някои истини....
Че нинджите са били майстори на маскировка това е неоспорим факт,а най-добре се е получавало,когато тя е била така подбрана,че да не привлича вниманието.
Ето защо,най-често те са били облечени като обикновени селяни,пастири или монаси аскети,които се разхождали с едни огромни кошове на главата и които сте ги виждали по филмите.Добре де,ами през нощта?
Тогава със сигурност е трябвало да носят черно,за да се сливат с тъмнината.Да,ама не.
Истината е,че официалното вечерно облекло на Нинджите е било тъмно синьо,защото,ако случайно сте позабравили,черното много повече контрастира през нощта и се вижда много по ясно от тъмно синьото,което и в древността са го знаели.
А къде изчезна Чикамацу сан? Ами тука си е.И както споменах по-горе,това е човека,
който облича нинджите в черно и благодарение на него всички ние ги знаем точно по този начин.А,кой всъщност е той....
В досието му пише,че е известен драматург,който е работил в японското театрално изкуство Кабуки,което в основата си е предимно кукловодство.А за да не се вижда един кукловод,освен че правел всичко пред парче черен плат,той задължително бил облечен в черно.По онова време Нинджите били много актуални в това театрално изкуство и когато някоя кукла е трябвало да умре от ръката на невидим убиец,тоест нинджа,някой от актьорите облечен разбира се в черно,пресъздавал сцената.
Ето как,някъде през 17 век,Чикамацу без да иска трайно въвел темата за черните одежди на нинджата и тя трайно се наместила в човешката историята.
А времето неусетно си минавало и нинджите лека-полека излезли от театралното изкуство Кабуки,но за сметка на това били открити от запада.
Западняците пък,понеже винаги са се славели като странни особи,веднага приели факта,че тези персонажи винаги са били облечени в черно,а малките япончета,за да не ги обидят толкова се съгласили с тях,че накрая и те самите също започнали да вярват в тази глупост.
И така,виновника да смятаме,че нинджите са облечени в черно е точно Чикамацу сан и неговите последователи,а по обясними причини,които вярвам разбрахте,белите и всякакви други на цвят нинджи въобще не съществуват....

0 коментара:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Публикуване на коментар

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top