/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » » Война ли бе да я опишеш ?!

Война ли бе да я опишеш ?!

Unknown | събота, ноември 17, 2012 |
Световната история е запечатала в архивите си не един и два случая,който понякога са толкова странни,че направо да им се чудиш на онези преди нас,как са ги измисляли тези нелепи щуротии.
А по-интересното е,че сума народ така уйдисвал на онези,които творели глупостите,че даже им помагал да ги доразвиват.
За подобно нещо ще става дума днес,така че заемайте позиция и четете..
Героят в днешната история се казва Мао Дзъдун.
Един от най-странните диктатори,който си е разигравал коня из цял Китай и никой нищичко не можел да му каже.
Диктаторът,който към края на живота си изведнъж решил,че не му е време за умиране и осланяйки се на едно старо китайско поверие наблегнал на секса,но предимно с девици.
И в резултат на това решение стотици млади момичета били изпращани при дъртия перверзник,а той устройвал едни групови изпълнения,които даже и в индустрията на порното не са виждали.А когато това му омръзвало се наслаждавал на гол подводен балет или пък си спретвал спортни надпревари,в които "участничките" пак били без дрехи.Изобщо пък да не споменавам културната революция,която се опълчила срещу всички знаещи хора или големият индустриален скок,който принуждавал земеделците да произвеждат стомана направо в задния си двор.За тези неща съм сигурен,че сте чували и точно заради това ще ги оставя в историческите архиви,където всъщност им е мястото и ще взема да зачекна една друга тема,която разказва за голямата борба на Мао Дзъдун с...врабчетата.

Годината е 1958-ма и диктаторът вече е готов за онзи голям скок,който трябвало да развие възможно най-бързо селското стопанство и промишлеността на Китай.За целта ръководните кадри на Китайската комунистическа партия направили едно проучване и стигнали до извода,че за развитието на страната пречат точно четири неща.
И те били....плъховете,мухите,комарите и врабчетата.

Малките сиви птички се оказвали изключително опасни,а основната причина според Мао била,че те унищожавали семената за посевите.
Веднага последвала и стратегията,която обяснявала точните начини как да 
се унищожат тези "чуми".

За плъховете отрова,за мухите затягане на хигиената,против комарите пресушаване на блатата,а за врабчетата НИЩО.Абсолютно НИЩО,защото никой от китайските комунисти не успял да измисли НЕЩО,което да помогне за тяхното унищожаване.

Това разбира се въобще не отказало другарят Дзъдун и след като натегнал обръчите на обкръжението си,изведнъж се появила специалната антиврабчева кампания.
"На война,като на война"...се провикнали от ком партията и народът на Китай бил призован да се въоръжи с тенджери и тигани и да излезе от домовете си.
Шум уважаеми.Трябвало е да се вдига ужасен шум,които да не позволява на врабчетата да кацат и така да измрат от изтощение.
И не само това...

По всякакъв начин да се унищожават гнездата и яйцата им,а децата да ги избиват с прашки и да получават поощрение в училище за донесените мъртви врабчета.И нещата взели,че се получили.
Пустите му китайци така се вживели в тази битка,че към 1960 година,само две години след стартирането на кампанията,врабчетата почти изчезнали.
Радостта им от победата обаче била твърде кратка,защото веднага се появил един друг проблем,който бил направо смъртоносен.

Освен разните там семенца,които всъщност не били чак толкова много,се оказало,че врабчетата унищожават и едни буболечки,които се оказали по-големите вредители и изведнъж взели,че се увеличили.
Врабците изведнъж започнали да липсват,защото само те знаели как да се справят с чисто новите вредители и Диктатора веднага спрял изтребването им,но вече било твърде късно.

Пръстта започнала да се залива с купища отрови и торове,но буболечките вече били толкова много,че реколтата отишла по дяволите.Големият комунистически скок не успял да помогне,както всички очаквали,но за сметка на това успял трайно да отрови почвите с пестициди и да обезлеси огромни плодородни райони.

Ето как двегодишната борба на Мао Дзъдун срещу врабчетата довела до необратими екологични катаклизми,в резултат на които настъпил и онзи китайски глад,в който измрели около тридесет милиона души и за който знам,че също сте чували.

Война ли бе да я опишеш ?!....

0 коментара:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Публикуване на коментар

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top