/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » , » В ПИПАЛАТА НА РЕВНОСТТА...

В ПИПАЛАТА НА РЕВНОСТТА...

Unknown | четвъртък, февруари 24, 2011 | |
Днес отново ще ви разходя някъде в миналото,а годината до която ще отскочим е 1837.В ранният следобед на 10 февруари в жилището си в Санкт Петербург,от огнестрелна рана в стомаха умира един от най-великите руски поети.Два дни преди тази дата за живота му са се борели личният лекар на император Николай първи и още куп светила на медицината,за който се твърдяло,че били най-добрите за времето си.

Въпреки положените усилия,те не успяват да го спасят и душата му отлита към небитието.Името на този поет е Александър Сергеевич Пушкин,а официалното заключение,което се посочва като причина за смъртта му е загуба на кръв и бързо разпространила се гангрена.
За голяма част от обществото в Русия обаче,основната причина е съвсем друга.Тя се нарича Наталия Николаевна и е законната съпруга на Пушкин.
Я да видим сега,виновна ли е женицата за това,в което я обвиняват или не е виновна.И тази история си я бива,така че започвайте с четенето...
 
През 1837 година Пушкин вече е покорил върховете на славата,доказал е своята знаменитост и величие и се е освободил от опеката на държавата.Отдавна е спрял да посещава и снобарските светски прояви,а отгоре на всичко от шест години вече бил женен и то за една от най-яките мадами в почти цял Петербург.
Дамата била едва на 18,когато склонила да пристане на Саша и освен факта,че била доста свежа плът,казват,че красотата много й отивала.
Крехката й възраст не притеснила поета и за шестте години съвместен живот,той успял да й направи цели четири деца,които тя без проблемно родила,от което пък веднага следва,че Наталия почти непрекъснато си е била бременна.
Не знам дали сте запознати,но както почти всеки от великите люде,Пушкин също е бил с прекалено чепат характер.
Сприхав,докачлив,депресивен и не на последно място,имайки предвид младата му съпруга,болезнено ревнив.Ако някога попаднете на някаква информация за него,може би ще установите,че в житейския му път има към двадесет покани за дуел,петнадесет от които са предизвикани лично от него,а в четири от тях се е стигало и до ефективна стрелба.
 
Иначе казано,Пушкин е бил прекалено честолюбив човек и не е търпял обиди,а когато към това прибавим и болезнената ревност,събудила се в него след брака му с младата Наталия,сами разбирате защо великия поет е бил познат като сприхав и докачлив.
Честно казано въобще не ми се ще да съм на мястото на девойчето,защото съм сигурен,че хич не му е било лесно да съжителства с подобен темерут,но в крайна сметка тя самичка си го е набила.
Може би имайки предвид точно тези подробности в началото на 30-те години,между двамата съпрузи трайно се намества един друг мъж на име Жорж Дантес.
Пича бил Френски благородник на руска служба,който освен,че е набор на Наталия,бил запомнящ се симпатяга с русолява коса и лъчезарно излъчване.Младежа имал славата на голям женкар и съвсем скоро в полезрението му попаднала и Наталия Николаевна.
Слуховете твърдят,че той страхотно хлътнал по нея и дошъл момента,в който започнал да я ухажва и да и праща прочувствени писма.
Реакцията на злите езици разбира се не закъсняла и след като тръгнали дежурните клюки,Пушкин не издържал и предизвикал Дантес на дуел.
Той обаче бил отменен,защото французина изведнъж заявил,че имал сериозни намерения да се жени за сестрата на Наталия.
Враждата между двамата мъже обаче останала да съществува и след появата на поредното писмо от Дантес към Наташка,което било пълно с арогантни нападки,нещата излезли извън контрол.
Пушкин също взел перото и драснал едно писъмце,което обаче адресирал до бащата на Дантес.
В него той обяснявал,че е сериозно притеснен от напъните на младия мъж да се добере до съпругата му,защото според него Дантес бил болен от сифилис.Родителското тяло естествено веднага уведомило синчето си и дуелът станал абсолютно неизбежен.
Двамата си уговорили среща в района на местността "Черната Рекичка" и се споразумели да се стрелят от десет крачки разстояние.
Били произведени само два изстрела,по един от всяка страна,след които се разбрало,че Пушкин уцелил Дантес в ръката,а французина улучил поета в стомаха.
Писателят ритнал камбаната,императора на Русия изгонил Дантес от страната,а Наталия Николаевна била дамгосана като жена,която предпочитала материалното,вместо духовното.Ето това уважаеми в общи линии е официалната история за кончината на великия руски поет.
Дали обаче тя е вярна?..
 
За да можете да прецените,ето ви и една друга версия,която от няколко години насам,все повече започва да се подкрепя от съвременните историци.Тя се съсредоточава около последното писмо на Дантес до Наталия.Както споменах по-горе,текста на това писмо бил написан в груб,агресивен и изпълнен с директни нападки тон.
И точно заради този тон се започва със съмненията,защото любовчията Жорж е бил изключително опитен ухажор и винаги е пишел писмата си с финес и блага дума.
По този начин са написани всичките му предишни писма,които той е изпращал до съпругата на поета.
В последното обаче,тонът рязко се променя и намеците за любвеобилност се превръщат в заядливи подмятания.
Ето защо,започва да се подкрепя тезата,че е напълно възможно,това последно писмо да е написано от някой друг.
Предполага се също така,че този някой много добре е познавал характера на Пушкин и е бил сигурен,че той ще предизвика дуел.
От своя страна Дантес също държал на честта и тъй като тя не му давала право да го отхвърли,всичко се подредило както може би е било замислено.Интересното тук е,че в цялата тази интригантска какафония,Наталия Николаевна никой не я бръснел за слива.

Имайки предвид младостта и чара на Жорж,тя може и да е била влюбена в него,но е безспорен факт,че никога не го е показвала.
Винаги се е държала като вярна съпруга,която отгоре на всичко постоянно си е била с надут корем.
От всички тези аргументи,единственият смислен извод,за който се сещам е,че великият поет Александър Сергеевич Пушкин,чисто и просто е попаднал в капана на собствената си болезнена ревност,за окончателното щракване на който са помогнали хорските клюки и лъжи.
 
Ето защо уважаеми,покажете среден пръст на ревността,вярвайте на човека до вас и пратете на майната им всички,които злословят по ваш адрес....

0 коментара:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Публикуване на коментар

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top