/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » » Какво не разбрахме за анаболите и стероидите ?!...

Какво не разбрахме за анаболите и стероидите ?!...

Unknown | сряда, юни 13, 2012 |
Реших да напиша тази статия от събрани материали и трудове на различни хора, за да покажа,че нещата свързани със стероидите са многостранни и имат нужда от обстойно разглеждане и внимателно изучаване.Подчертавам,че с тази статия няма намерение да представлява,подтиква,насърчава и рекламира употребата и продажбата на анаболни стероиди и медикаменти.Истината е,че бих искал да дам една безпристрасна и правдива гледна точка относно употребата на анаболни стероиди.
В момента се говори много по тази тема,заради починалото момче във Варна.Изчетох и изслушах множество мнения,кои правдиви, кои фанатични и превзети.За жалост,когато се случи подобна трагедия започват дебатите.А защо ги нямаше преди това ?
Много спортисти и треньори,с които съм общувал и разговарял отбелязват,че превзетото отношение в „широките народни маси“ към анаболите е възникнало вследствие недостига на правдива информация.
Повечето хора съдят за анаболните стероиди по публикации в пресата,касаещи допинг скандали в големия спорт.Журналистите не се притесняват от слабите си познания и пишат ли пишат.В нашата страна вече свикнахме да получаваме информация от журналисти, а не от специалисти.Явно във факултета по журналистика се учат доста предмети.
Ето защо,за да ликвидирам до някаква степен неграмотността по темата,ще започна публикуването на серия от статии посветени на различните аспекти касаещи анаболните стероиди.
Андрогенни и анаболни стероиди,които за краткост се обозначават с абревиатурата ААС не са просто забележителни лекарствени препарати и средства.По различни данни между 80-90% от професионалните спортисти,занимаващи се с бодибилдинг и други видове тежка атлетика,приемат анаболни стероиди.Не е тайна,че тези препарати станаха обезателен атрибут на младежкото спортно движение в целия свят.Статистиката сочи,че от 30 до 60% от младежите трениращи във фитнес залите,регулярно употребяват ААС,а уж с нелегалнато им разпространение се водеха борби.Но това е само за пред обществото.Печален факт е,че в много други страни,както и у нас,има ужасни последици от прием на анаболни стероиди с неясен произход.
Огромно внимание на тази тема отделят и средствата за масова информация,особенно по време на олимпиади и шампионати.Забравяме само за едно нещо.И то е,че същите тези препарати са лекарствени продукти,които показват доста висока ефективност при лечението на множество заболявания.От друга страна на всички ни е ясно,че днешните спортни постижения са немислими без анаболните стероиди.
Те се използват за постигане на много по-високи резултати в спорта,но са и източник на разнообразни митове и легенди,които смятам да разгледам малко по надолу в поста. Мненията относно стероидите са най-вече крайни.От „Осанна“,до „Разпни го“!
Няма да ви занимавам с произход и типове на ААС.Това ще разгледаме по-нататък във времето.

С тази статия бих искал да накарам читателите да погледнат въпроса по-задълбочено и да не се доверяват сляпо на популярните твърдения.Помислете за хапчето анти-бебе,един контрацептивен стероид,е смес от хормонални препарати.
От една страна жените се чувстват под влиянието на хапчето по-добре,от друга страна хапчето е дрога за удоволствие,защото чрез него сексът става удоволствие без последици.Всъщност хапчето има странични ефекти много сходни с тези на анаболните стероиди,но и то,и алкохола,който отнема живота на много хора всяка година,се приемат за нещо нормално в обществото.
Ето защо,днес ще обърна внимание на най-популярните митове около употребата на анаболни стероиди,за да стане още малко по-ясно,за какво точно става въпрос.

1.Съществуват тотално безопасни ААС
Много популярна заблуда в средите на „химиците“. Да започнем с това,че безопасни лекарства няма по определение,а анаболните стероиди,както всички други се явяват лекарствени препарати.Друга тема е каква е степента на опасност.Всички орални ААС, без изключение са потенциално опасни за черния дроб.Но в същата степен,даже повече, са опасни и антибиотиците и прословутия и популярен парацетамол,а да не говорим за алкохола,който пък държи първото място.
Със сърдечно-съдовата система е малко по-сложно: действително приемът на ААС води до устойчиво повишаване нивото на лошия холестерин (който впрочем влиза в нормите след края на курса с ААС),но същевременно се вдига и нивото на добрия холестерин,така че отношението лош/добър холестерин не се променя значително.За половата сфера ще говорим по-надолу.

2. Всички ААС са смъртоносни
Пълна противоположност на горния мит.Сериозно разпространен в средите на тези,които по една или друга причина не приемат ААС.Няма да ви занимавам с минали неща,а ще ви запозная с едно тазгодишно изследване проведено в Китай.Там 733 доброволеца в продължение на 30 месеца,ежемесечно са приемали по 500 мг тестостерон ундеканоат, инжекционно.Оказало се,че при никого не са открити никакви отклонения от нормите,с изключение на мускулна маса,чието нарастване е било забележимо.
Някой ще кажат –„Това са нишожни, мизерни дози!“ и донякъде ще са прави.Но не всички спортисти са билдери.За билдерите и техните дози, ще има друга статия.Но дори и сред тях няма повсеместен мор.Работата е там,че до ден днешен,не е установена смъртоносна доза от ААС,нито даже токсична доза.Удивително,но в един доброволен експеримен,мъж успешно е понесъл инжекция от 100 гр различни андрагенни и анаболни стероиди в течение на 24 часа. Така че рискът от смърт от алкохол,цигари и обикновенни лекарства като аспирин например е в стотици пъти по-вероятен,отколкото от стероиди.Анаболните стероиди са медикаменти,подлежащи на предписване и не желая да отричам опасностите от тях.Но опасност за живота чрез анаболи го считам за най-обикновена лъжа с цел сплашване на масите.

3.Безплодие и импотенция
Тази точка бих искал да разгледам в отделна статия,на база на нейната безумна популярност,която усърдно пропагандира,че едва ли не всички билдери са импотентни. Само ако знаеха твърдящите това,колко са далеч от истината.По време на курса с ААС либидото на билдера е обичайно доста по-високо от нормалното.Три до четири полови акта на ден са минимум.Падане на либидото се получава при неправилно,подчертавам неправилно излизане от курса,но дори и тогава след известно време и медикаменти се възстановява.Да,докато сте в цикъла с ААС,нямате стигане,но след него ще си възстановите половия живот такъв какъвто е бил преди.Да не говорим колко положителен ефект имат стероидните препарати върху потентността и либидото изобщо върху мъже над 40-45 години.Буквално се подмладяват в сексуално и физическо отношение.Що се касае за придобиване на стерилитет,то трябва да се признае,че науката познава няколко такива случаи на настъпило безплодие именно в резултат на прием на ААС.
Това обаче е рядкост,която е обусловена и от множество други фактори,а не само от приема на ААС.
При грамотно лечение и най-вече при правилно приемане на ААС, безплодието напълно може да се избегне.И още един интересен момент.Много мои приятели билдери,са заченали своите деца точно в разгара на стероидния цикъл.Всички тези деца,да са живи и здрави, са абсолютно нормални–това е адресирано към тези,които считат,че ААС могат да предизвикат генетически мутации в потомците на приемащите анаболи.

4.Същото може да се постигне и без ААС
Впечатляващи достижения в телосложението,скоростта,силовите показатели,действително може да бъде достигнато и без прием на ААС.Но за това трябва да сте изключително надарен генетически,да сте генетично чудовище,образно казано.Съществено се отличава от показателите на нормалното например Юсеин Болт. За да се сравниш или изправиш срещу такива спортисти,определено ще ти трябва допинг. Анаболните стероиди до някаква степен изравняват шансовете на хората с по-малък генетичен потенциал с тези на шампионите.В различните видове спорт се залагат на различни качества и затова се използват различни препарати.Но никога и в никакъв случай не бива да се мисли,че само допинга ще свърши всичко.Правилното трениране,хранителният режим и режимът на живот са нещата които ще ви направят голям атлет.Анаболите само помагат,а при неправилна употреба СЕРИОЗНО ВРЕДЯТ.Твърдението,че и без анаболи може да се постигне същата успеваемост както и с анаболите при условие, че се тренира повече и по-упорито,е меко казано наивна.
Още през 1984 година лекарите Хаупт и Ровър доказаха,че спортистите без анаболи са възпрепятствани да увеличат постиженията си поради присъщото на тялото отделяне на кортикостероиди при интензивно натоварване.Отделяният кортизон действа катаболно и по този начин предотвратява прираста на сила.Да,има начини за потискане действието на кортизола,но в много по-малка степен,а ако желаем степента на потискане да се увеличи,неминуемо опираме пак до медикаменти,в пъти по опасни от анаболите.

5.Анаболните стероиди не увеличават спортната дееспособност
Анаболните стероиди не увеличават спортната дееспособност.Вярно ли е?
Ако анаболите не увеличаваха дееспособността,защо се извършват тогава скъпо струващи допингови проби? Всички знаем,че анаболите действат,значи край на тази лъжа.
Във всички изследвания,правени на спортисти,употребяващи анаболни стероиди, положителните ефекти винаги са били на ниво.

6.Културистичните списания и фирмите производители на добавки са противници на анаболните стероиди.
Големите културистични списания и техните създатели /т. е. производителите на суплементи/ са решителни противници на анаболите.Това не е изцяло вярно,дори от най-проста икономическа гледна точка.
Културистичните списания са говорителите на производителите на хранителни препарати. В списанията се прави реклама на хранителни концентрати.За да се придаде тежест на рекламата,почти винаги се отпечатват върховни културисти,които да създадат
впечатление,че продуктите действат фантастично.Анаболите правят добрите културисти по -добри,по-добрите културисти продават по–добре-добри и лоши хранителни концентрати, отколкото по-малко добрите културисти.Поради това нито един производител на хранителни препарати не би прогонил върховен културист от своята реклама само защото той е „назобан” с анаболи.

7.Борбата с допинга изчиства спорта
Сигурно трябва да си дълбоко наивен човек,или пък лице директно заинтересовано по финансова или друга причина в борбата „за чист спорт“,че да повярваш на тази приказка
Борбата с допинга заставя не да се отказваш от допинга,а да откриваш,нови и по-съвършенни допинги,които да не оставят следи и да са неоткриваеми.Факт,който сега е вече широко известен: Почти в 70% от пробите взети от победители в олимпиядата в Сидни 2000 г. са открити метболити на вещество,което по-късно е индетифицирано като анаболен стероид–ганабол.Този препарат никога не се произвеждал дотогава в промишлени мащаби и затова допинг тестове не са му правени.Скандалът решили да не го раздухват, защото предварително бяха обявили,че тези олимпийски игри са „най-чистите“ в историята на спорта.
Сега множество лаболатории се занимават с разработка на специфични препарати в това число и отнасящи се към клас ААС,които допинг контрола да не улавя.Спомнете си историята на Тетрахидрогестринон–стана известен след изтичане на вътрешна информация от лаболаторията BALCO.Само си представете колко такива препарати има които още не са издадени.
«Един спортист не може и да се надява на победа в големи международни състезания,ако той не използва анаболни стероиди».
Чарлз Френсис, треньор на Бен Джонсън
Спорт и допинг–тези две понятия напоследък станаха неразделни.Впрочем,защо само напоследък ? Смея да твърдя,че допинг в спорта винаги е имало.Освен това,отговорно мога да заявя,че допинг в спорта ще има винаги.Тези две неща никога няма да се разделят.Тогава за какво е тази борба с допинга,тази изкусно раздувана истерия,този плам в който изгарят единици,за да може болшинството да продължи по старому.
За да си отговорим на този въпрос,нека си зададем друг.На кого е изгодна борбата с вятърни мелници? Отговорете си сами.
Анаболните стероиди понастоящем са най-ефективните средства,предизвикващи нарастването на мускулната тъкан.Те въздействат непосредствено на нарастването на силата и мускулите.
Във фитнес залите е пълно с начинаещи,които без да знаят как се приемат тези лекарства си ги лапат като бонбонки без да се замислят за последствията.
Имат много оправдания,за да започнат да взимат ААС.Аз не мога да спра никого да взима анаболни стероиди.Мога само да бъда обективен,когато излагам фактите относно начина на употреба.Ако наистина някой е решил да ги ползва,допитайте се до някой изявен треньор или истински лекар,а не до първия срешнат стероиден гигант в залата.
”ДОЗАТА ПРАВИ ОТРОВАТА”,което е вярно не само за стероидите,но и за всичко останало.

Ще продължим по тази тема!

Zan Schin

2 коментара:

  1. В www.anaboli.org mоже да намерите анаболни стероиди

    ОтговорИзтриване
  2. Абе няма доза ,няма отрова !!!....Това не важи за анаболните стероиди,те са боклук и по добре да съществува само натурален бодибилдинг от колкото професионален пълен с ИЗРОДИ създадени от стероиди, дето след това ще страдат след време до края на живота си!!!

    ОтговорИзтриване

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top