/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » » В памет на Ким Чен Ир

В памет на Ким Чен Ир

Unknown | вторник, май 29, 2012 |


Да,точно така започва филмът “Диктаторът” (The Dictator).
И това е само първата червена лампичка,която светва в началото на прожекцията.Другите са толкова много,че накрая всичко свети предупредително за така наречената демокрация.
Що е демокрация? А що е диктатура? 
Всъщност и двете думички започват с буквата Д,но съдържанието им е коренно различно,де факто те са антоними,но когато свършва филма, определено остава една голяма въпросителна:
Има ли разлика между тях или какво е псевдодемокрацията? 
Може би един прекрасен начин за завоалирана диктатура. 
Изводът е прекалено смел, но самият филм интерпретира това по свръхоригинален начин.
Световната премиера на филма бе на 11 май 2012 в "Роял фестивал хол" в Лондон, а на 18 май –в България. 
Саша Барон Коен (Sacha Baron Cohen), дегизиран като диктаторски лидер в стил Кадафи&Обама в оранжево Ламборгини, вдигнато от паяк, прави невероятно шоу на световната премиера на филма. Режисьор е Лари Чарлс, а в ролите, освен Саша Барон Коен, са и Мегън Фокс, Ана Фарис, Джон С. Райли, Бен Кингсли и др.
Накратко това е филм-комедия за "героичната история на диктатора, който рискува живота си, за да не допусне в никакъв случай демокрацията в своята толкова любовно потискана страна".
Да,оттук започва всичко и следват ред изключително пародийни случки на различни нива в общуването – от сферата на дипломацията до сексуалния живот. Изрично е отбелязано, че филмът е забранен до 12 години. 
Според мен, той трябва да бъде забранен и за хора, които са ампутирали чувството си за хумор, трезвата си оценка на световната ситуация и за ролята на демокрацията в съвременното общество.
Този филм,ако бе направен преди 20 години, изобщо нямаше да види бял свят в България.А дори и днес, честно казано, все пак се учудвам че така свободно все още се гледа по кината.
Хмм, цензура ли…Кой каза цензура!

В Таджикистан дистрибуторът на световни кинопремиери "Тантана" заявява, че лентата няма да се излъчва в страната. Филмът няма да може да се види и по кината в Туркмения, а в други страни от Централна Азия. 
А и още не се знае къде!
Обиден филм ли е “Диктаторът”? Да,обиден филм е, но не само за демокрацията, изповедението и националната принадлежност.Той е обиден за лицемерието,подлостта,лъжата,хамелеонщината,изобщо за всичко онова, което се класифицира като “мръсна тиня на обществото”.
Определението комедия не покрива съдържанието на филма.
Той е политическа сатира, която се базира на толкова много подводни камъни в световен мащаб, че зрителят в залата, прехласнат от смях, по-късно осмисля тънкия политически гъдел, гарниран, както някои ги нарекоха, с клозетни сцени от филма.
Аладин от “Вълшебната лампа на Диктатора” е образ, за който може да се напише дисертация. Той е коренно различен от Борат и Бруно. 
Адмирал Генерал Аладин (Admiral General Aladeen) е ексцентричен, наивен, разточителен, хитър и забавен:"Двайсет долара на ден за wi-fi? 
А наричат мен международен престъпник!" 
Тази култова реплика, съчетана с блестящата игра, ме кара да кажа, че филмът заслужава както всички суперлативи, така и всички негативни оценки. “Осанна и разпни го!” 
Филмът определено дразни с откровената си безпощадна сатира за САЩ, свободата и порядките в обществото. 
И напомня, че план Б съществува. Не знаете още какво е план Б?
Крайно време е да гледате “Диктаторът”!

P.P.Линк за официалния трейлър на филма http://www.youtube.com/watch?v=2i3UdjYUx4g 
За феновете на филма: 
И не пропускайте да посетите http://www.facebook.com/RepublicOfWadiya-специалната,уникално неповторима страница Republic of Wadiya

Angela Arim

0 коментара:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Публикуване на коментар

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top