/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCETdiseJHFp_Tn7T3YgP1AawDBKDF3gX0sy55GcjZJqRDz-0x7MGzw9Mio8pPtTbz84YJ4Ts35_lz3rupxjXSX8WzUKeB1tesqigcu0fU2tc_459ARlexQBcSazOF1Nce2vzNja8JiSMg/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjD3UgSFYbhaq84MplGFeXgE6KjYcOO6kyJ-wfr3TPsO6cM4CgtYdE5Rb1qNpeOYbkclMD-mYtx7sF0WcvymhmIEVRXYsk0s9Izo1uSd5Grne8hTRYCU7y2U5dsiDnAxA9xwKvTFByLsuM5/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » » 10 уникални начина за използване на солта

10 уникални начина за използване на солта

Unknown | сряда, януари 04, 2012 |
Древните мъдреци са казали,че дори една щипка от нея си заслужава уважението.Няма смисъл да обяснявам,че тя се използва през цялата човешка история,а и доста често е споменава дори в Библията,едновременно лесна за добиване и толкова жизнено важна за хората.
Без нея не може да се живее здравословно,но също така не можете да живеете и здравословно,ако твърде много я консумирате.
Когато обаче нацелите точния баланс от нея в храната и живота си,напълно съм сигурен,че няма да имате никакви проблеми.И понеже тя не винаги се използва само като добавка към храната,ето ви десет изненадващо добри начини за използване на сол в ежедневието...

Първият може би сте го чували от баба си и той е,че солта спира нашествието на мравки.Просто трябва да поръсите със сол при вратите,перваза на прозореца или пък там откъдето мравките се промъкват в жилището ви и можете да бъдете спокойни,че те никога повече няма да минат оттам.

Вторият също отдавна се използва в ежедневието и той е,че солта спира растежа на тревата и бурените,които настойчиво израстват в пукнатините на входната ви алея,водеща към извънградската ви къща например.Ако ви е писнало да клечите и да скубете досадните плевели,поръсете сол върху тревата и гарнирайте обилно с много гореща вода.Трикът работи безупречно и освен,че ви излиза евтино,не вредите на почвата,защото солта си е екологично чист продукт.

С третия начин можете да кажете сбогом и на бълхите...
Ако отглеждате куче на двора,което пък почти винаги си отглежда бълхи,ще си решите проблема,като измиете колибата му със солена вода.Ако кучето стопанисва апартамента ви наравно с вас и умирате от притеснение да не ви донесе бълхи в къщата си,просто поръсете килима леко със сол и след това го изтъркайте с влажна четка.Оставете го за около дванадесет часа да престои осолен,след което старателно го изчистете с прахосмукачката.

Четвърти начин...
Ако сте решили да си пържите яйца и случайно изпуснете едно от тях на пода,защото сте забравили,че чупенето им не ви се удава,не се пънете да бършете лепкавата слуз с разни гъби и парцали.От опит знам,че бърсането е трудно,така че,за да не се гърбите поръсете сол върху разплесканото яйце и го оставете за около 20 минути.Веднага след изтичането им,ще откриете,че за отрицателно време можете да избършете получената гъста каша.

Пети начин...
Ако гозбата,която готвите във фурната прелее и започне да я оплесква,поръсете щипка сол на върха на разлива и продължете с готвенето.Солта няма да дими и да мирише,а просто ще втвърди разлива и ще го направи по-лесен за почистване,след като фурната изстине.

Шести начин...
Солта работи безупречно,ако след ужилване от пчела поръсите засегнатото място с нея.Изваждате жилото,съсредоточавате поръсването точно около получената дупка и за отрицателно време забравяте за сърбежа и болката.

Седми начин...
Ако често използвате каничка за кафе,за да си го налеете в чашата,неизбежно идва момента,при който по вътрешноста на каната се образуват кафяви петна,които е почти невъзможно да се премахнат.Тук разбира се отново идва солта.Напълнете каничката с една чаша готварска сол и прибавете 4-5 бучки лед.Оставете я да престои така в продължение на половин час,след което я изплакнете със студена вода и ще видите,че от петната няма да има нито следа.

Осми начин...
Той пък е изключително полезен за всички шофьори,особено през зимата.Ако паркирате колата си предимно навън и ви е писнало да стържете всяка сутрин заскрежените прозорци след поредната порция студ,пробвайте следното.
Разтворете в някакъв съд с хладка вода половин пакет сол,след което бавно и методично втрийте с гъба получения разтвор върху прозорците на автомобила.Изпробвал съм го и ви гарантирам,че на сутринта въобще няма да ви се налага да стържете горкото стъкло.

Девети...
Ако изпадате в тиха ярост винаги когато се наложи да помагате на половинките си,чупейки орехи и мъчейки се да отделите ядката,която почти винаги е като залепена за черупката,можете да си отдъхнете.И за това си има трик,за който пак ще помогне добрата стара сол.
Накиснете орехите,които смятате,че ще ви бъдат необходими в солена вода и ги оставете да киснат няколко часа.Когато след това се заемете с тяхното "изкормване" с радост ще установите,че ядката направо сама си излиза,а отгоре на всичко даже е цяла.

Десети последен....
Ако сте фенове на романтиката и държите на интимните ви моменти винаги да горят свещи,или пък наблягате на традицията и ги запалвате на всеки празник,със сигурност ви се е налагало да се борите с восъка,които няма как да не капе.Всъщност има как да не капе.
Ако накиснете свещите,които сте избрали да изгорите заедно със страстта си в силен разтвор на готварска сол в продължение на няколко часа и след това ги оставите да изсъхнат добре,можете да бъдете спокойни,че от тях няма да капне нито грам восък...
Това беше от мен.Ако случайно се сблъскате с описаните по-горе проблемчета,нищо не пречи да тествате съветите.Като изключим този за бълхите,останалите съм изпробвал лично и гарантирам,че наистина работят.

0 коментара:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Публикуване на коментар

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top