/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » , » РЕАЛНИТЕ ФАНТАЗИИ НА ЛОШОТО МОМЧЕ...

РЕАЛНИТЕ ФАНТАЗИИ НА ЛОШОТО МОМЧЕ...

Unknown | четвъртък, март 17, 2011 | |
В съботната сутрин на 27 май 2000 година Том Кумер е един щастлив и преуспял човек.Най-нашумелият немски журналист е само на 37,изглежда добре,чувства се добре и не може да се отърве от поръчки.
Живее на служебни разноски в Калифорния,откъдето с точността на швейцарски часовник изпраща интервюта с най-големите американски филмови звезди на водещи немски медии,които от скоро са вманиачени на тема знаменитости.
Том въобще не предполага,че само след няколко часа ще се превърне в персонален виновник за най-големият скандал в историята на журналистиката,заради който ще се прости с кариерата си...

Историята започва в средата на осемдесетте,докато Кумер следва история на изкуствата в Берлин и се издържа като пише статии за един немски вестник.Още тогава той подхожда по-творчески от общоприетото и тъй като резултатите му са интересни в един прекрасен ден получава предложение от водещото немско списание "SZ MAGAZIN",чиито редактори са решили да бъдат на гребена на вълната.
Назначението идва бързо и съвсем скоро Том получава първата си задача да замине за Холивуд и собственоръчно да промени скучният и апатичен начин на писане в немската преса с нещо по-свежо и новаторско...
Първата му поръчка,да провери какви ги върши Майкъл Джексън,се превръща не толкова в интервю,колкото в детективско разследване и Кумер се опиянява от възможността да работи далеч от ограниченията на медията.Задачата е приключена успешно,редакторите остават повече от доволни и му дават пълната свобода за следващите му мисии.
Те трябва да са репортажи от горещи точки като Ливан,Шри Ланка и Перу,интервюта от Клаудия Шифър и Дейвид Линч и на последно място един обществен експеримент,при който Кумер трябвало да прекоси цяла Германия със собствената си кола и 20 000 служебни дойче марки със задачата да купи наркотици във всички по-големи градове.
Няколко години по-късно,списанието решава да не пилее напразно таланта му и го изпраща на постоянно назначение в Холивуд,където благодарение на уникалният си стил,Кумер бързо се превръща в най-четивният журналист в немската история.
Интервютата му са толкова добри,че дори най-циничните журналисти си припомнят,какво е чувството да бъдеш изумен.
Цяла плеада от звезди,прочути с резервираното си отношение към медиите,разцъфват за него и показват истинските си човешки лица.
Къртни Лав например,признава,че е напълно наясно с факта,че е "скучна и доста тъпа" и често пъти вижда "чайки,които къркат джин с тоник",след като е взела някоя и друга доза.
Брад Пит кани журналиста в имението си и също му разкрива неща,които никой преди това не е и предполагал,че може да са истина.
Алек Болдуин,Дженифър Анистън,Силвестър Сталоун и още много други,всичките открити и истински..
Конкурентите на "SZ MAGAZIN" изпадат в объркване.
Как е възможно Том Кумер всеки път да получава право на ексклузивни интервюта,докато останалите немски медии трябва да се задоволяват само с постни огризки? И как,въпреки идиотските самопризнания на звездите и традиционно саркастичните авторски коментари в интервютата му,нито едно не е спряно от съответните ПР агенти,нито пък е привлякло недоброжелателеният интерес на адвокатите?..
И още куп въпроси,за които изглеждало,че няма отговори,докато един репортер от конкурентно издание,изведнъж не решил да провери някои факти от странното интервю с Къртни Лав...Той знаел,че Лав винаги яростно е защитавала правото си на личен живот и не си падала много по интервютата,затова изпратил за коментар интервюто на Кумер на нейния агент,услужливо преведедено на английски.Както може би се досещате,агентът първо изпаднал в потрес,а после показал материала на Къртни,за да види и тя какво е "споделила" с господина ви Кумер.Окуражен от резултата,колегата на Том продължил да запознава и другите агенти на звездите,какви ги е вършил великия немски журналист и след като случаят сериозно се размирисал,в съботната сутрин,с която започнах днешната си тема,главният редактор на SZ се свързал с Кумер.Той му обяснил ситуацията и му поискал касетите със записите от последното му интервю в случая с Кристина Ричи.Кумер категорично отказал,защото се оказало,че интервю с Кристина никога не е имало.Както не е имало и разговор с Брад Пит,нито срещата с Къртни Лав,нито със Шарън Стоун,Дженифър Анистън,Никълъс Кейдж,Алек Болдуин и така нататък,и така нататък..Работата е там,че известният немски журналист не е провеждал нито едно от интервютата,публикувани във всички немски и някои световни медии и никога не е виждал на живо нито една от тези личности.Всичко е било пълна измислица,
признанията,откровенията,драматичните паузи,както и
сложните преговори с рекламните агенти.Звездите пък никога не са имали претенции,защото просто не са обръщали внимание на пресата изван щатите..
На другия ден,неделя,"SZ MAGAZIN" излиза с публикувана на първата си страница силно враждебна статия,срещу собственото си приложение за живота на звездите и хората,които работят в него.Том Кумер е изобличен от собствените си работодатели,които го обвиняват в предателство и официално се извиняват на читателите си за най-голямата измама,която иронично сравняват с фалшифицирането на дневниците на Хитлер.Редакторите дотолкова се вживяват,че дори се стига до там да наричат служителя си "враг на следвоенната свобода на Германия".
Новината се разпространява светкавично и в редакции на вестниците и списанията по цял свят,където фалшивите интервюта на Кумер отдавна вече са хит,колегите му се нахвърлят върху лъжеца с невиждана ярост и тотално се отричат от него.За всеобщо учудване обаче,Том Кумер не се покрива и даже не се разкайва за случилото се,а най-спокойно отговаря на всички с едно отворено писмо,в което иронично им се подиграва,казвайки следното...
"Смятам всичко това,което сътворих за произведение на концептуалното изкуство.Всичко е въпрос на развлекателен бизнес и вие много добре го знаете,но най-интересното в цялата работа е,че всичко тепърва предстои"...
И се оказва напълно прав,защото холивудските звезди,които уж е интервюирал,изведнъж наистина започват да дават интервюта,с които отричат думите написани за тях и тотално наливат масло в огъня.Скандалът става толкова сериозен,че завинаги остава в историята,като най-големият в съвременната журналистика...


0 коментара:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Публикуване на коментар

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top