/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » , » Домашното Насилие...Защо е Нужно?

Домашното Насилие...Защо е Нужно?

Unknown | неделя, ноември 22, 2009 | |
Сега ще ви разкажа една приказка...
Имало едно време двама влюбени.Те толкова много се обичали и искали да са заедно,че решили да създадат едно здраво и нормално семейство.
Всичко било както в приказките.
Хармония,наслада,удоволствие,щастие,все чувства които винаги са носили само положителни емоции.Съпрузите били сигурни,че всеки е направил правилния избор.
Тя виждала в негово лице човека който винаги е търсила.
Мъжът,който да я подкрепя,защитава,обича.
Той от своя страна също бил доволен от ситуацията.
Чувствал спокойствие когато бил до половинката си,чувствал се обичан и постоянно обгрижван с много внимание и всеотдайност.
Отгоре на всичко и сексът между двамата бил вълшебен.Имали чувството,че винаги извличат максималната наслада от него.Било красиво,ефирно и почти божествено.
Какво повече можели да искат.Те просто били сигурни,че са прегърнали щастието и се надявали това което им се случва да продължава вечно,или поне докато смъртта ги раздели.Приказката която ви разказах не е измислена история.

Това е абсолютно реална ситуация,през която са преминали почти всички семейни мъже и жени.Това е най-често случващата се история,когато се създава едно семейство.
За съжаление обаче този приказен сюжет доста често не изтрайва толкова дълго колкото му се иска на всеки в началото.
Повечето от хармоничните и красиви връзки между мъжете и жените нарекли себе си семейство,след няколко наистина запомнящи се години се превръщат в най големия кошмар,който никой никога не е и предполагал,че може да изживее.
В повечето моменти това зловещо преобръщане на ситуацията рефлектира определено към едната половинка от семейното гнездо....и по точно към женската.
Много често когато нещата придобият животинско изражение първият които ги усеща директно върху себе си е именно жената,или съпругата,или половинката,наречете я както щете.Точно за това нещо ще стане въпрос оттук на сетне.
За ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ.И по конкретно за насилието на СЪПРУГА,упражнявано по нечовешки и брутален начин върху собствената му СЪПРУГА.
Принципно погледнато,общоприето е под домашно насилие да се разбира упражняването на такова не само конкретно и единствено върху жената.
То може да включва посегателство и върху деца,родители,роднини,а в по развитите страни,каквато нашата все още не е,това включва и нечовешко отношение към домашните любимци.
И колкото и странно да ви звучи даже си има специални закони,които защитават собственото ти куче например,ако ти го биеш или се отнасяш зле с него.
Нормално,просто хората имат ценностна система,която възприема и животните като създания,които страдат и имат нужда от помощ когато ги малтретират.
При нас обаче за защита на на животните и дума не може да става.
Да посягаш на детето си пак се възприема за нормално.
Не слуша,не учи,прави глупости,излиза от правия път,деградира.Все се намират причини за да си изкара боя.От малтретирането на родителите българина също не се впечатлява кой знае колко.Отговора принципно е,че вината си е тяхна щом са допуснали собственото им дете,било то син или дъщеря да стигне до такова състояние.
Всичките тези моменти са реални,случвали са се,случват се и със сигурност ще продължават да се случват,но някак си или не са много на често,или пък много не се разбира за тях.
Но виж,положението с боя на съпругата изглежда по съвсем друг начин.
Той си е много често явление.Не ме учудва много,защото смятането на съпругата като човек от втора ръка е заложено генетично в съзнанието на българина.
Още по времето на баба ми жените в семейството са третирани като лична собственост придобита по време на брака и почти винаги са били безприкословно зависими от мнението на мъжете си.
Още тогава е нямало ама аз мисля така,ама на мен това не ми харесва или не искам да правя това или онова.Не става.
Щом си пристанала на този мъж ще се подчиняваш,това е.И въпреки всичко,тогава физическото насилие,не е било толкова честа практика.
Имало е предимно сляпо подчинение и тотално съобразяване с мнението на главата на семейството какъвто в 95% от случаите е бил именно съпругът.
В последствие обаче с течение на годините нещата коренно са се променили.
Чувството,че жена ти е твоя собственост и че имаш правото да я унижаваш,подтискаш и малтретираш е залегнало здраво в мъжкото съзнание....
По данни на социологически проучвания и от сведения взети от полицейските сводки,преди около месец,се оказва,че побоят на семейните жени от собствените им мъже си е едно наистина често явление,което е много,ама много лошо!!!
 
Оказва се,че депресията на семейния мъж обзела го след неуспеха и безсилието му да се справи с изпречилите му се житейски трудности и неспособността му да изпълнява съпружеските си задължения,включващи грижа за семейството и сексуалното задоволяване на жена си се превръща от депресия в АГРЕСИЯ.
И след като към нея доста често се добавя и прекаляването с алкохола,тя се изражда и се превръща директно в нечовешка,животинска АГРЕСИЯ,която намира своя отдушник в лицето на по слабия,а именно жената и се стоварва върху и със страшна сила.
За съжаление тази мъжка агресия,по някога има и фатални последствия.
Не са малко случаите в които след редовните побоища и честото бъхтене жената бива осакатявана за цял живот или пък още по лошо,УМИРА пребита като животно от собствения си съпруг в чието лице в началото на съвместния им живот е виждала мъжът който ще я защитава,обича,задоволява и така докато смъртта ги раздели.
По ирония на съдбата,когато се стигне до такива фатални моменти смъртта наистина ги разделя,само че тогава се нарича ПРЕДИЗВЕСТЕНА СМЪРТ.
Не е онази,която би трябвало да дойде по естествен начин...
ЗАЩО БЕ ХОРА ? ЗАЩО Е НУЖНО ? ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ СТИГА ДО ТОВА НЕЩО ?
Всяко едно човешко същество има права и на всеки е дадена възможност да изживее живота си по най-нормалния и спокоен начин.Никой няма право да упражнява каквото и да е насилие или да причинява съзнателно и умишлено страдание на друг човешки индивид.Жените не са нито частна собственост,нито имат някаква предметна стойност и никъде не е упоменато,че след като е станала законна съпруга на някой си комплексиран боклук,той може да си прави с нея каквото си поиска и да я използва като спаринг партньор за боксовите срещи,по които явно си пада.
 
Интересното е,че тези домашни насилници или по точно по голям процент от тях в реални житейски ситуации,в които наистина трябва да се покажат като мъжкари се държат като абсолютни женчовци.Повярвайте ми така си е.
Работил съм в институции чиято дейност беше да помагат и да защитават жени подложени на точно такова домашно насилие.
Срещал съм се лице в лице със самите агресори.И спокойно мога да заявя,че когато ножът опираше до кокала и тези типове бяха притискани за да спрат да упражняват насилие те се превръщаха в това което всъщност винаги са били.,пълни мижитурки.
Казано по друг начин,те бяха силни и мъжествени само когато пребиваха и тормозеха жените си.А колко по лесно би могло да бъде.
Щом тази жена толкова много те дразни и те ядосва,щом в нея не намираш нищо което да ти доставя удоволствие и постоянно те изнервя физиономията и,не е нужно да я бъхтиш като брашнен чувал,разведи се с нея,освободи я от убийственото си присъствие и просто и дай възможност да продължи живота си по друг,по нормален начин.
Когато ти си боклук и не ставаш за съпруг и когато безличния ти живот е съсипан,не е необходимо да унищожаваш и съсипваш и живота на жената,която някога уж си обичал! Винаги съм бил против всичко това и категорично отказвам да го приема за нормални човешки взаимоотношения!!!!
Хубавото е,че напоследък броят на институциите,които помагат на такива жени расте прогресивно,а лошото е,че голям брой от жените дотолкова са уплашени и стресирани,че въобще не сигнализират за положението,в което се намират.
Страхът,че ако се оплачат от деянията на собствените си съпрузи нещата ще станат много по зле ги държи здраво за гушата и те се примиряват с ролята си на многострадална Геновева.
Други пък мълчат в името на децата и семейството или изпитват притеснение от хорското мнение.Така обаче този проблем никога няма да се реши.
Трябва повече гласност,а според мен има огромна нужда от един здрав закон,който с цялата си строгост да връзва ръцете на тези алкохолизирани или психично нестабилни коплексирани биячи.Така или иначе първата крачка към изкореняването на домашното насилие трябва да бъде направена от самите потърпевши.Ако една жена не се обади,че постоянно е малтретирана и бита няма как да се разбере,че тя има нужда от помощ. 

Това беше личното ми мнение относно ненормалното отношение към съпругите,майките и въобще към всички български жени подложени на всичко това.
Надявам се хората,които мислят като мен никак да не са малко и ще се радвам да видя коментарите ви относно всичко това.
И накрая,ето...ТУК..давам връзка към една такава фондация,с която можете да се свържете и да потърсите помощта от която имате нужда..

0 коментара:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Публикуване на коментар

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top