/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » , » МУТРИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ...

МУТРИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ...

Unknown | вторник, септември 22, 2009 | |
Споняте ли си времето когато по улиците си беше ежедневие да срещаш лъскави лимузини пълни с безвратни и мускулести бабаити? Не беше много отдавна.
Присъствието на тези типове,като че ли беше позабравено.Не че ги нямаше,ама някак си много,много не се чуваше за тях.Причини бол.
Повечето станаха жертви на убийства,други се покриха с цел спасяване на кожата,трети умишлено не вдигаха шум около себе си,за да не се разчува за незаконните им далавери.От друга страна населението може би свикна с тях и вече никой не се впечатляваше когато срещаше темподобни екземпляри.

Реално погледнато "мутри" беше народното название на членовете на силовите групировки,с които се обвързваше почти всеки новоизлюпен бизнесмен от близкото минало.Или иначе казано,хладнокръвните биячи,без които баровците нямаше как да натрупат несметните си богатсва.
За да можеш да забогатееш бързо и незаконно ти трябва солидна опора.
Трябват ти хора,на които да можеш да разчиташ във всеки един момент.
Така постигаш необходимия респект от останалите и си гарантираш,че никой не би дръзнал да те притеснява и да ти диша във врата,освен полицията разбира се.
 
Да обаче в подземния свят нещата винаги са се движели по неписани закони,които за разлика от държавните структури винаги са се спазвали безприкословно.Бизнесмените се нароиха,започнаха да си пречат,някои се изродиха и станаха алчни,други се намесиха в неща в които не им беше мястото.И по законите на мафията,чистката започна.
 
От цялата тази дандания най-засегнати се оказаха биячите разбира се.
Работодателя се пренасяше в отдвъдното или отиваше да гние в затвора и те понеже винаги са били с робска психика,тоест някой постоянно трябва да им казва какво да правят,оставаха без водач и практически ставаха неефективни.
Мотаеха се насам-натам около някой друг паралия,вършеха кокошкарски поръчки,от рода на пребиване на някоя дребна риба и до там.
Нещата не бяха от най-розовите за този вид бизнес.
Отгоре на всичко,както споменах в началото и на хората вече не им беше интересно да ахкат като видят последен модел на мерцедес-пълен с идиоти,което пък бавно и убедително измести мутрите на заден план.
Цялото това затишие обаче върви към своя край.Оказа се,че когато има проблеми в ежедневието на даден човек или направо на една цяла институция и особено когато тези проблеми са свързани с пари и то с много пари,нуждата от безскрупулните анаболни здравеняци отново е на първо място.Първи се светнаха банките.

Не че и преди не са използвали този начин,ама всичко ставаше без много шум и много на рядко.Сега вече е по-различно.В условията на финансова криза изведнъж се оказа,че прекалено много хора се превърнаха в длъжници.Доста народ се беше приспособил към американския начин на живот на кредит и на лизинг.
Съкращенията и последвалото увеличаване на безработицата обърка плановете на голяма част от кредитоползвателите.
Дойде момент,в който погасяването на задълженията към банките се превърна в непосилно и трудно мероприятие.Самите банки от своя страна се стреснаха,че невъзможноста да си възвърнат раздадените средства би разклатила сериозно основите на всяка една от тях и респективно би довела до фалити и неприятности и предпочетоха да се обърнат за помощ към пионерите в работата с некоректни длъжници.

Това мое твърдение се основава на един репотаж излъчен не отдавна,по новините на нова телевизия мисля,че беше,в който един такъв длъжник към еди коя си банка,бе заплашен от служителка на банката,че ако не си погаси кредита или заема,ще му бъдат изпратени мутри!?Всичко това беше достоверно.
Заплахата бе отправена в телефонен разговор между длъжника и служителката,който медията старателно отрази в ефир.След тези факти съм абсолютно сигурен,че читателите ще се разделят на два лагера.Първите ще бъдат на страната на длъжника,а вторите на страната на банките.

Със сигурност и в двата случая всеки ще бъде прав за себе си.Ако подходим принципно обаче,везните накланят към банката,защото,щом взимаш пари назаем логично е,че трябва да се връщат.Да не забравяме,че отгоре на всичко това е подплатено и с писмен договор подписан от двете страни,което пък от своя страна не дава голям избор на въпросния длъжник.Така,че няма мърдане.Искаш-неискаш парите ще се връщат.
Лошото е,че банките в България и въобще цялата тяхна политика,няма нищо общо със всички останали банки по широкия свят.Типично по български и в тях всяка си работи по собствени стандарти и изисквания,които не са много удачни за клиентите.
Казвам това,защото предполагам,а и също така съм чувал,че по другите страни,особено когато условията на живот са тежки и затруднени,каквито в момента са у нас,вследствие на кризата,банките олекотяват процедурите по връщане на заеми и се стремят не да загубят потенциалните си клиенти с драконовски изисквания,а да направят всичко възможно.Хем клиента да успее да им върне паричките,хем да си остане техен.

Предполагам успяват защото хората навън продължават да живеят на кредит.
Също така съм сигурен и,че там не се стига до крайности,като изпращане на биячи,а се подхожда по много цивилизован и законен начин.
Да,ама ние сме в България да не го забравяме все пак.У нас си е по нашенски.
Действа се силово,иначе няма оправия.
Както и да е."Който си има задължения да си ги оправя"..ще кажете вие.
И със сигурност ще сте прави.Тук сме свикнали да се радваме,когато не сме от потърпевшите.Каквото и да си пиша едно е ясно.Мутрите се завръщат.
Започват бавно да изпълзяват от сянката,в която бяха.
Започват да намират хората,които да им казват какво да правят и как да го правят и отново да стават част от ежедневието ни.
Интересното е,че вече и други се възползват без да се притесняват от услугите им.
Снощи в Господари на ефира бе излъчен репортаж,от който стана ясно,че и църковните служители са се обзавели с такива екстри.
Митрополитчето,това нашето българското,се движешеше с лична охрана,от тези дето споменах по горе.При опит от страна на репортера на предаването да връчи статуетка златен скункс на митрополита за изказването му,че Господ ни е наказал и се е стигнало до трагедията с потъването на корабчето в Охрид,защото сме допуснали Мадона да пее в България,той беше спрян от митрополитските мутри,които странно,ама говореха и се опитваха да му обясняват,че е смешен и жалък и може би само присъствието на камерата го спаси от една порция бой.Гледах и не вярвах на очите си!!!!
 
Според мен,това е лично мнение,ние българите след всичките тия тъпизми,които се случват около нас започнахме да намираме утеха и успокоение имено завръщайки се към ценностите на църквата.Все повече хора редовно посещават храмовете и започват да се завръщат към християнските ритуали.
И точно когато всичко върви нормално и вярата на българския народ започва да се отърсва от летаргията се появява един Божи служител и то висш духовник,които се движи обграден с мутри и ръси глупости и тъпи заплахи,разклащайки и без това крехката вяра на населението.Повече коментари са излишни.
Понякога има въпроси,които остават без никакви отговори.
Ситуация като тази е безмислена и нереална.Добре,че вече сме свикнали на всякаква простотия.Банките донякъде ги разбирам и оправдавам в избора им да прилагат силови методи,за да си свършат работата,ама поп с лична охрана въобще не ми се връзва.
Лошото е,че в България сме на принципа на поговорката "Видяла жабата,че подковават коня и тя вдигнала краката".Няма да се учудя и други църкви и дори манастири да последват примера на шефа си и да се обзаведат с порядъчен брой лични падари.

Може би ще дойде момента,в който когато отидеш до някой си православен храм да запалиш една свещ и да се помолиш на Бога на входа ще те спират мускулести мъжаги,ще те претърсват за оръжие и мобилни телефони и чак тогава ще те пускат да влизаш.От цялата тази дандания най-на далавера ще се окажат биячите разбира се.
Ние обаче сме свикнали да ги гледаме как бият и как прелитат с мощните си лимузини.Това няма да ни учуди.С нетърпение очаквам коя ще бъде следващата институция,която ще изпита остра нужда от лична охрана.

0 коментара:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Публикуване на коментар

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top