/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » » Измамата наречена НЕСИ...

Измамата наречена НЕСИ...

Unknown | четвъртък, август 16, 2012 |

Предполагам,че сте чували за чудовището Неси,което според запознатите живее в дълбините на шотландското езеро Лох Нес.
Няма начин да не сте чували,защото откакто се появява онази черно бяла снимка,на която се вижда нещо като праисторически динозавър плаващ по повърността на езерото,Неси става легенда.
Всъщност това е и най-актуалната снимка на този потаен звяр и за първи път е публикувана на 24 април през 1934 година във вестник "Дейли Мейл".

Започнах днешната си история с представянето на този фотос,защото около него все още продължава да има купища съмнения,които станаха особено интересни,след като истинският му автор прави публични самопризнания.
Иначе казано,историята за Неси май е поредната измама,в която обаче все още вярват много хора.Ето,за какво става въпрос...

Най-известната снимка на чудовището от Лох Нес-Неси,която виждате на вашите екрани,се нарича "снимката на хирурга" и както вече споменах в началото,тя вижда бял свят през далечната 1934 г.
Изпратена е до редакцията на престижна медия от генеколога Кенет Уилсън,който твърдял,че е заснета на езерото Лох Нес,но и самият той не бил сигурен какво точно е това.
Журналистите разгледали старателно снимката и след като стигнали до консенсус,че наистина става въпрос за езерото Лох Нес,били повече от сигурни,че на нея се вижда чудовището Неси.
И така на 24 април тя била официално публикувана и легендата,която дотогава била само местен фолклор,изведнъж се превърнала в истина.Сумати хора повярвали във всичко това и се втурнали към Лох Нес,а оттогава,та чак до наши дни,езерото Лох Нес е по-различно от останалите шотландски езера.
Това уважаеми беше историята за начина,по който Неси става световно известно,а сега ще ви запозная с истинският виновник за това,според който Неси е пълна измислица...
На 2 май,само седмица след публикуването на снимката в редакцията на вестник Дейли Мейл звънва един мъж,който се представя с името Мармадюк и тържествено заявява,че вестникът вече е опозорен и то благодарение на него.От медията не му обърнали кой знае какво внимание,защото често чували подобни излияния и по този начин загърбили едно много важно признание.Кой е този Мармадюк,ли ? Ами бивш сътрудник на вестника,които твърдял,че бил уволнен несправедливо и искал да си отмъсти,че бил пренебрегнат.Това е и човека,който стои зад онази чернобяла снимка на чудовището и според него всичко е пълна измама,която сътворил зедно със сина си и двама свои приятели.

Те закрепили на една детска лодка полумакет,който наподобявал глава на чудовище,пуснали я да се движи из езерото и спретнали една бърза фотосесия.
Когато снимките били готови те избрали възможно най-добрата и за да не се свързва с тях я пробутали на генеколога Кенет,за да я предаде на вестника.
Мармадюк бил убеден,че те ще се вържат и ще я публикуват,а после,когато той си признаел,всички щели да им се подиграват за измамата.Да,ама не.

Както винаги се е получавало и с доста други подобни шеги,като тази ТУК например и тази останала някак си недоразбрана и почти никой не повярвал на зевзеците,когато те си признали.
Мармадюк даже представил и други фотоси,на които се виждало какъв всъщност е модела,как е прикачен към лодката и как точно е заснет,но пак никой не се вързал.Митът вече съществувал и всички решили,че признанието на фалшификатора е нищо повече от привличане на внимание,свързано с неправомерното му уволнение от вестника.

В крайна сметка на Мармадюк му писнало да обяснява и в един момент се отказал от всичко и оставил снимката да си живее живота.
Точно тази снимка обаче толкова повлиява на представата ни как точно изглежда Неси,че и до наши дни когато стане въпрос за него в съзнанието на всеки веднага изплува фотографията на генеколога.

На 2 май 1934 година Мармадюк официално си признава изматата и ако някой му беше повярвал,това със сигурност щеше да окаже влияние върху човешката история.




1 коментара:

  1. в света са измислили много приказки и начини за привличане на туристи и правене на пари - всичко е маркетинг, вижте само в Гърция, от всеки камък правят приказка, хвърлили са в морето 2 камъни и веднага взимат лодката да разхождат туристи, това че нас не не бива това е друга приказка

    ОтговорИзтриване

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top