/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » , » ИСТИНАТА ЗА МИСТЕРИОЗНИТЕ ЖИТНИ КРЪГОВЕ...

ИСТИНАТА ЗА МИСТЕРИОЗНИТЕ ЖИТНИ КРЪГОВЕ...

Unknown | събота, януари 15, 2011 | |
Спомняте си ги,нали? Онези странни кръгове,които през 80-те години се появяваха из житните ниви по целия свят,оформени от измачкани житни стръкове и подлудяваха мало и голямо с правилната си форма и загадъчната си конфигурация.Погледнати от високо те винаги имаха уникална геометрична подредба,заради което се смяташе,че най-вероятно не са човешко дело.Повечето си задаваха въпроса.
Какво би могло да ги предизвика ?...

А по запознатите отговаряха,че всичко е дело на извънземни, които кацали в посевите.Толкова сериозна беше масовата психоза,че даже и филм направиха за този феномен.
"Следите" се казваше.С Мел Гибсън на борда.
И тъкмо когато започнахме да вярваме,че май наистина не сме сами в необятното космическо пространство,на 12 януари през 1991 година истината излезе наяве.
Американците Дъг Бауър и Дейв Чорли си признаха,че цялата тази работа с кръговете е тяхно дело.
Въпреки,че двамата показаха как точно са ги правели признанието им не само,че не получи никаква публичност,а даже въобще не бе прието сериозно от обществото.
Всички го сметнаха за една голяма и тлъста лъжа и ги обвиниха,че били жадни за публичност.
Никой не искаше да повярва,защото подобни кръгове са се появявали в Англия,Шотландия,Австралия,Индия,Африка,Америка,което пък изглеждаше напълно нереално да е работа само на двама души.
Според зевзеците обаче,истината е съвсем друга.
Ето за какво става въпрос.. 

Всичко започнало в края на 70-те,докато Дъг Бауър бил на гости при някакви свои роднини в Австралия.Там на няколко пъти гледал репортажи за предполагаемо кацане на НЛО,за което се съдело само по кръглите отпечатъци в една австралийска нива.
Всички били луднали по темата и постоянно говорели за извънземни нашествия и тем подобни небивалици.Когато се прибрал у дома Дъг споделил историята за следите в Австралия с приятеля си Дейв и докато седели на по чашка в една кръчма в югозападна Англия,двамата решили да направят номер на съседите.Всъщност,това щяло да бъде двоен номер.

Хем нещо като дявол жътвар,хем като предполагаемо кацане на НЛО,а после целият свят щял да се смее на техните съседи.Дяволът жътвар,който споменах преди малко е стара средновековна история,която разказва как преди години средновековните селяни жънели нивите си без да плащат данък.За целта те жънели през нощта,а после се правели на ударени пред бирниците и твърдели,че това е работа на дявола.
За да изглежда по мистично жънели в кръг.Вдъхновени и от тази легенда с помощта на въже и кол,Дъг и Дейв направили голям кръг в нивата на съседите и зачакали резултата.На сутринта обаче никой не обърнал внимание на стореното,защото кръгът не се виждал достатъчно ясно на нивото на очите.За да се види ефекта трябвало да се погледне от високо. 

Ето защо двамата повторили заниманието,като направили друг кръг в една съседна нива,която се намирала до едно възвишение,от което вече можело да се погледне от високо.И там нищо не се получило.
Никой не обърнал и грам внимание.
"Дай да го направим до Стоунхендж"...казал тогава Дъг.
"Няма начин там да не се забележи".Речено-сторено.
Отишли,направили и там един хубав кръг и чудото взело,че станало.
За първи път двамата зевзеци привлекли внимание,но пак не им се видяло достатъчно.Вместо да се откажат те се взели на сериозно,амбицирали се и в продължение на седем години пичовете кръстосвали надлъж и шир цяла южна Англия и правели серии от кръгове.
Чак тогава хората започнали да обръщат внимание, че даже си спомнили за всички отминали случки.В началото кръговете се появявали предимно в южна Англия,но после изведнъж започнали да се появяват из целия свят. Дъг и Дейв вече си имали последователи и всеки следващ път кръговете ставали все по причудливи. Учените блъскали глави,а теоретиците на конспирацията откривали нови и нови извънземни кацания.
И тъкмо когато всичко вървяло добре и шегаджиите се кефели максимално на хоризонта се появила една жена.Жената на Дейв.Тя го заподозряла в лъжа и напълно сериозно го обвинила,че си има любовница.Нямало как да няма щом почти всяка вечер излизал и се връщал чак на сутринта.
Оттук насетне нещата се разсъхнали.Притиснат до стената Дейв нямало къде да мърда и хъката-мъката разказал на съпругата си как с Дъг ходели по нивите да правят кръгове в ръжта.
За да докаже,че всичко е така на 12 януари 1991 година Дейв и Дъг официално излезли пред медиите и си признали всичко за извънземните кръгове.Колкото и да не ви се вярва,абсолютно никой не им повярвал. 
"Как например сте правили кръгове в Индия",питали репортерите.
"Това е невъзможно,няма как да стане".
"В Индия не сме правили",казали двамата.
"Това вероятно са наши последователи,но в Англия всичките са наше дело.Елате да ви покажем,съвсем не е трудно"... Да ама не.
Никой не искал да чуе,камо ли пък да повярва.С течение на годините историята около Дъг и Дейв премина на много заден план и може би заради това и до ден днешен кръговете все още са смятани от доста хора за странна мистерия въпреки,че на 12 януари 1991 година техните автори разкриха всичко.В интерес на истината те все още продължават да се появяват по нивите,даже стават все по заплетени и все по сложни,но напоследък се използват предимно за реклама.
Ние пък никога не сме изключвали възможността те наистина да са оставени от извънземни.Извънземни с много странни кораби или пък с много добро чувство за хумор...

1 коментара:

  1. А какво ще се коментира по повод спираловидни фигурки върху кората на диня?Говоря за цялото поле...

    ОтговорИзтриване

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top