/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » » ГОЛЕМИЯ ГЕРОЙ С МАЛКАТА ПИШКА....

ГОЛЕМИЯ ГЕРОЙ С МАЛКАТА ПИШКА....

Unknown | сряда, септември 08, 2010 |
На днешната дата през 1504 година на площада във Флоренция за първи път е представена публично великата творба на Микеланджело.
Статуята на Давид.
Безспорно уникално произведение на изкуството,височината на което е пет метра и седемнадесет сантиметра и е изработено от висококачествен бял мрамор.Давид е гол,а пропорциите му съвършенни.
Лявата му ръка е свита,дясната опъната,мускулите са напрегнати,а вените изпъкват.На фона на цялото това великолепие обаче имало един проблем.
И той бил в размера на неговия член.
В продължение на 500 години малката пишка на Давид не преставала да бъде повод за шеги.Имайте предвид,че той е бил не просто ренесансова фигура на библейски персонаж.Той е символизирал силата на независима Флоренция и в частност е представял визията на венецианските мъже.
Няма спор,че статуята е имала голямо значение за нацията.
Забележките около малката пишка не можело да бъдат пренебрегнати.
Защо велик гений като Микеланджело,който отгоре на всичко е имал нескрита слабост към красивите мъже,е направил толкова малка най-важната анатомична подробност на героя си?
Сега ще ви обясня на какво се дължи това...
 
Белите мраморни статуи през ренесанса е трябвало да напомнят античните гръцки творби.Древна Елада е била основното вдъхновение на творците.През онези времена древногръцките фигури на разни богове и велики пълководци винаги са представяли мъжкото достойнство малко и незначително.
Смятало се е за варварство на някой бог например да му изтипосат член с внушителни размери.Всичко е било въпрос на схващане и странни разбирания.Ето защо и в ренесанса голяма част от героите били изобразявани с малки пишки.Адам например,пак на Микеланджело,също си е бил бая големичък мъжага,но пишката му пак е малка.
С Давид обаче работата е съвсем друга.Той е бил със съвършенна човешка анатомия.Никоя гръцка статуя не е достигала такива висини.
"Защо?"-питали се венецианците."Толкова ли е било трудно да се добави още някой сантиметър?Излагация за нацията си е тая работа.Върви после обяснявай,че венецианските мъже били надарени"
Минавали си вековете,минава ли си и някъде през 2005 година един италиански професор решил да направи задълбочено анатомично проучване на фигурата.
За първи път било изследвано и лицето на статуята,което иначе си било на пет метра от главата на зрителите и оставало загадъчно.И точно там бил и отговора.Лицето на древния герой било  уплашено.
Уплашено и напрегнато...
И как няма да е уплашено,като на Давид му предстояла битка с гиганта Голиат,който както знаете имал славата на страшен войн.
Напълно естествено е да е уплашен.Благодарение на тази уплаха венецианците най-сетне получили отговор на петстотингодишния въпрос..

"Защо Давид е изобразен с толкова малка пишка?"...
 
Преди предстояща битка в състояние на силно напрежение мъжкото тяло реагира по естествен начин.С цел самозащита то се опитва колкото се може повече да прибере и свие половите  органи,като свиването е до съвсем дребни размери.
Подобен ефект се наблюдава почти винаги,когато адреналина се покачва.При борците и боксьорите например също е така.
Ето защо и при Давид,който се е подготвял за атака,се е получило същото.Микеланджело е изобразил всичко,така както го е видял.
Цели пет века са били нужни,за да се стигне до това заключение,но в крайна сметка честта на Давид била спасена.Край с излагацията и накърненото самочувствие.Венецианците най-после си отдъхнали.

3 коментара:

  1. Ей затова не исках да рисувам Давид от гърдите надолу!
    :)))
    Боби, ти къде изчезна?

    ОтговорИзтриване
  2. Не ти и трябва да го рисуваш от гърдите надолу....
    Нали виждаш за какво става въпрос.Късометражна работа,кво да се прави...Иначе съм на линия,ама само от разстояние.Ангажименти разни ме налегнаха.Благодаря за вниманието!!!!!
    Съвсем скоро се завръщам.....Очаквай включване...

    ОтговорИзтриване
  3. По същия начин мъж изложен на стрес и шок може да стане импотентен това е психологически процес, стресът може да е оттова че жена му е много ухажвана например и той да има вътрешна борба ,че няма да се справи с другата мъжка конкуренция

    ОтговорИзтриване

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top