/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » , » САРКОФАГ КРИЕ ТАЙНАТА НА ШЕКСПИР...

САРКОФАГ КРИЕ ТАЙНАТА НА ШЕКСПИР...

Unknown | четвъртък, септември 03, 2009 | |
Един саркофаг в провинциална английска църква може да разреши вековния литературен дебат за това кой е истинския автор на пиесите на Уилям Шекспир.Енориашите от църквата Сейнт Мери в град Уорик поискаха разрешение да изследват съдържанието на паметника от 15 век,изграден от Фулк Гревил.
Той е писател,съвременник на Шекспир,който според някои учени е истинския автор на някои от неговите творби.
Необичайното искане бе повлияно от откритите указания в произведенията на Гревил,според които той е скрил в саркофага няколко ръкописа,сред които и този на пиесата Антоний и Клеопатра.
При сканиране на саркофага с радар се оказало,че в него има три предмета с формата на кутия.Изследователите се надяват,че в тях има документи,които биха могли да докажат връзката между Гревил и Шекспир.
Първоначалното проучване с радара е одобрено от епархиалния съвет на църквата.Сега обаче учените искат да използват миниатурна видео камера,монтирана върху метална тръба.
Тя трябва да се вкара в саркофага,за де се види какво точно има вътре.По подобен начин бе проучен гробът на Апостол Павел намиращ се в една римска черква.Според експертите,ако вътре е имало ръкописи,те най-вероятно са се разложили.Единствения шанс да са оцелели е ако са били поставени например в облицовани с олово кутии,които са били много разпространени навремето.
Епархиалният съвет е за отварянето на саркофага,защо смята,че каквито и да са новите открития те ще привлекат още посетители и ще спасят от банкрут и без това закъсалата църква,чиито основи са положени преди около 900 години.Съветът по църковните сгради обаче се противопоставя все още на новото изследване от етични съображения.
Окончателното решение трябва да се вземе от църковен съд.Засиленият интерес към проучването беше повлияно също така и от усилията на историка Алън Сондърс,който е далечен потомък на Фул Гревил.
Той твърди,че е открил в една от книгиге на Гревил намеци,че той е истинският автор на пиесата Антоний и Клеопатра.Според изследователя ръкописа на пиесата,както и биогарафията на кралица Елизабет,са положени в саркофага.
Във въпросната книга,Гревил бил написал,че е осигурил на пиесата си много по достоен гроб,отколкото тя заслужава.Според Сондърс става въпрос именно за съркофага.Самият Гревил е погребан в криптата на черквата,под паметника.Навремето Фулк е изразходвал сума равна днес на около 497 000 долара за този мраморен саркофаг в Сейнт Мери изтъква Сондърс.Никой не строи нещо подобно за да го остави празно.
Вътре определено има нещо,и ние искаме да разберем какво е то завършва историкът.Също така,той твърди,че Гревил е свързан с ордена на розенкройцерите тайна мистична организация,която е същесвувала в Англия през 15 век.
Върху един меч,който първоначално е бил в саркофага,а сега се пази в замъка Уорик,има символ на тази организация.Много учени се съмняват,че самоукият писател,е написал безсмъртни произведения,чийто стил и език по прилягат на някой образован аристократ.В завещанието си Уилям Шекспир надълго и нашироко описва своите вещи,но никъде не споменава за никакви литературни творби,от чиито авторски права наследниците му биха могли да получават сериозни приходи.
Досега има няколко кандидатури за истинския Шекспир.Сред по сериозните са драматургът Кристофър Марлоу,философът Франсис Бейкън и графът на Оксфорд Едуард де Виър.По този повод,през 1990г,екип от Клифорнийския университет подложи цялото творчество на Шекспир над един милион думи на сравнителен компютърен анализ.Резултатите категорично отхвърлиха авторството на някои от тези имена.

Единственият,който според машината би могъл да е написал произведенията на Шекспир, е скромния Фулк Гревил.Световно признати експерти са заинтригувани от твърденията на историка Сондърс.Подобно откритие,би подържало Шекспировата индустрия с години.И на края на моята статия....малко информация и за сър Фулк Гревил.Предполагаемият автор на някои от творбите на Шекспир,е бил поет и драматург,фаворит на кралица Елизабет и финансов министър на нейния наследник.
Той е живял на една и съща улица с Шекспир.Двамата са били приятели с едни и същи хора,между които и споменатите по горе Марлоу и Бейкън,и са участвали в едни и същи литературни кръгове.Отгоре на всичко,той е казвал за себе си,че е господарят на Шекспир.Освен,че е написал много оригинални творби,които със сигурност са негови,той е покровителствал и много известни хора на перото.Възстановил е и древния замък Уорик.
За заслугите си през 1621 е получил титлата барон.Седем години по късно,животът му приключва трагично бива прободен смъртоносно от някакъв негов слуга.Фулк Гревил не е оставил наследници.
Ако обаче се докаже,че той е автор най-малко на късните пиеси на Шекспир,този забележителен човек ще получи полагащото му се посмъртно признание.

0 коментара:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Публикуване на коментар

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top