/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » » БЕЗСМИСЛЕНА ЖЕРТВА В ИМЕТО НА НАУКАТА...

БЕЗСМИСЛЕНА ЖЕРТВА В ИМЕТО НА НАУКАТА...

Unknown | събота, август 21, 2010 |
Някъде по това време на деня,на 6 август 1964 година,американският студент Доналд Къри и лесничеят Франк Донъли стояли пред един огромен бор в горите на северна Невада.
Двамата носели брадви и електрическа резачка.Ще го секат явно.
Не за огрев обаче,а за научни цели.Студента Къри имал теория,че някои от тези дървета в северна Невада са преживели малкия ледников период от преди 900 години в тази част на Америка.
И за да го докаже трябвало да резне някое дърво и да го изследва отвътре.Уговорил се с лесничейчето,може би и малко парички му дал и след кратко кръстосване из горите,двамата се нагледали на въпросния бор.Всичко било решено,те запретнали ръкави и с общи усилия видели сметката на дървото.
Не знам дали да им казвам браво затваряйки си очите пред необходимите за науката жертви,но знам,че двамата отсекли Прометей.
Най-старият жив организъм на земята.
Прометей,кръстен с това име в последствие,се оказал на възраст 4900 години,а преди да ритне камбаната си бил хубав зелен бор,който даже връзвал и шишарки. След отрязването му научните среди се разделили на два лагера.Едните твърдели,че стореното си е чисто кощунство,защото дървото го е имало 4000 години преди периода,които Къри се опитвал да изучава.Другите пък показвали нескрито задоволство,защото с отрязването на този уникат,най-после властите щели да разберат какви ценни екземпляри има в Невада и да обявят мястото за резерват. 
Прометей просто бил необходимата жертва.
Към днешна дата рекорда за най-старо живо дърво държи бора Метусалем,който се намира в белите планини на Калифорния,за който,без да го секат е установено,че е на 4839 години.
А точното му местонахождение е държавна тайна на щатите,за да не дойде някой мераклия и да го резне,а после да го метне на каруцата и да си реши проблема със зимата.
Ето ви и още нещо интересно... 

На 6 август двама агенти на ЦРУ информират официално президента Буш,че има данни за терористична заплаха от Алкайда.Тъй като доклада е направен в Белия дом и понеже текста на всеки такъв доклад се завежда в специално деловодство,датата на този е 6 август 2001 година.
Четиридесет и пет дни преди терористичната атака на двете кули.
Хората на ЦРУ разказвали на Буш в пълни подробности,че най-вероятно ще бъдат отвлечени самолети,може би пътнически,какви ще са целите и как се подготвя нещо голямо и не на последно място,че в дъното на всичко стои Осама.Буш обаче не реагирал!?
Дали не е вярвал или пък е сметнал всичко за поредната лъжлива дежурна заплаха никой не знае.Единственото което се знае със сигурност е,че документацията не лъже.
Оказва се,че на 6 август 2001 година американското правителство е знаело за предстоящата атака и вместо да вземат необходимите защитни мерки нищо не са направили пичовете,а даже още и Осама не са заловили....

3 коментара:

  1. Има доста литература за истината за 11 септември,м.г.прочетох"Ужасната измама"на Тиери Мейсън,много факти се разкриват в книгата ,никакъв самолет не се е удрял в Пентагона.

    ОтговорИзтриване
  2. Литературата е доста,права си Силвия.Въпросът обаче е...
    Колко от нея предоставя наистина актуална информация?
    Когато се случи нещо подобно,винаги се появяват страшно много разбирачи,които бълват абсолютно невярна информация.На повечето от тях,целта им е основно комерсиална..
    Иначе,ако трябва да бъда честен,не вярвам,че американците нямат пръст във всичко това.
    Това обаче си е лично мое мнение..

    ОтговорИзтриване
  3. Имат разбира се,и то много,в повечето книги именно това се обяснява,че всичко е тяхно дело,преписано на ислямистите....

    ОтговорИзтриване

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top