/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » » Снимай и Бягай...

Снимай и Бягай...

Unknown | неделя, ноември 11, 2012 |
Да си президент хич не е лесна работа.Особено пък на Америка,където шансовете да се превърнеш в жива мишена са напълно реални.Не един и двама са държавни мъже,които са паднали геройски,покосени от изстрелите на разни комплексирани свои съграждани.
По този начин на 22 ноември през 1963 година от света си отива и президента Кенеди,
застрелян в Далас от един странен тип.
Между другото това убийство е едно от най-коментираните и обсъжданите,защото около него все още има купища въпросителни.
Конспирация обичат да му казват западняците и направо си умират да се ровичкат във всякакви такива истории.
И понеже и на мен понякога са ми интересни подобни неща,днес реших да ви разкажа нещо,което е свързано точно с убийството на Кенеди.
Иначе казано,ето ви една модерна загадка,която ще бъде темата на днешната ми история...
Нека първо припомним събитията от онзи ден,за да може по-лесно да се пренесем в миналото.
Както вече стана ясно в началото,датата е 22 ноември,а годината 1963.
Кенеди е в Далас,качен е в една открита кола,минава с изключително ниска скорост по необезопасен маршрут,а за капак на всичко и охраната му е твърде малко.
Просто едно чудесно подготвено посещение.
Убиецът му Лий Харви Осуалд също е там.Заел е позиция на един прозорец и когато Кенеди му се открива,стреля цели три пъти,при това за пет секунди барабар с презареждането.
И понеже това е атентатора,който си е купил най-смотаната и тежка карабина на света,при това не автоматична и даваща страшен откат и трите му изстрела летят на зиг-заг,но въпреки всичко успяват да уцелят президента и шофьора му.
По време на самата стрелбата около автомобила на Кенеди е имало доста граждани,които са снимали президента и неговия кортеж.Ето защо най-важните в случая са очевидците.
Най-известен сред тях безспорно е Ейбрахам Запрудар и неговият любителски филм,на който доста ясно се вижда самото убийство.
Освен него обаче от мястото на събитието са разпитани още куп хора,от които също са иззети фотоапарати и камери.
Една от тях е жена и най-интересното е,че тя никога след това не е идентифицирана,
нито пък е разпитвана от ФБР,а на всички кадри съвсем ясно личи,че тя присъства там и през цялото време снима.Включително и след убийството.
Облечена е с дълго палто,а на главата си има нещо като шал. Заради шала,който прилича на забрадка всички започват да я наричат Бабушка Лейди.
Любителите на конспирацията потриват доволно ръце,защото загадката е повече от очевадна.Основното,на което се спират е руската връзка.Според тях Лейди Бабушка е служител на КГБ и е документирала престъплението като професионалист.
Още по-засукано става,когато се пръква и твърдението,че Осуалд е бил фен на режима на Кастро.Оттам изкача и другото заключение,че убийството е било поръчано от кубинските тайни служби.И не на последно място версията,че там накъдето е бил насочен апарата на дамата е бил позициониран друг килър,който всъщност нанася фаталният изстрел.
Какво обаче е запечатано на нейната лентата,все още никой знае и най-вероятно никога няма да се разбере.За радост на конспираторите мистериозната дама продължава да е загадка,оставайки най-важният свидетел по този случай.

0 коментара:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Публикуване на коментар

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top