/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » » СТРАННИЯТ СЛУЧАЙ НА ГИЛ ПЕРЕЗ...

СТРАННИЯТ СЛУЧАЙ НА ГИЛ ПЕРЕЗ...

Unknown | петък, юни 22, 2012 |

Здравейте уважаеми.Надявам се да сте готови за поредната доза история, защото днешният ми пост ще бъде точно в тази насоченост.И не само в тази.
Ще има и малко фантастика, която,както казват големите автори, умело ще се преплита с реалността ,а за капак на всичко и загадката ще се позавърти наоколо.
Май привлякох вниманието ви,а? И ако наистина е така,ще взема да започна с представянето на днешния ни главен герой.

Името му е Гил Перез и е изживял живота си във Филипините през далечния 16-ти век. 
В момента, в който е станал част от историята Перез е бил член на филипинската национална гвардия и изкарвал прехраната си като пазач в двореца на генерал-губернатора на Манила. 
Животът му е бил съвсем обикновен и типичен за войниците на онова място и по онова време, така че не смятам да се впускам в излишни подробности, защото със сигурност няма да ви бъдат интересни.Само ще вметна,че мъжът съвестно изпълнявал дълга си към неговото правителство и вършел отговорно работата си независимо от обстоятелства, които са възниквали по време на задълженията му, като например спонтанната му телепортация в друга държава !?!...
Да,правилно прочетохте.ТЕЛЕПОРТАЦИЯ.

Преместване на определен обект от точка А до точка В и то само за някакви си секунди.Става по-интересно, нали ? Така си е. 
И на мен ми стана интересно, когато съвсем случайно попаднах на тази история и след като се поразрових насам-натам за повечко подробности, реших да я споделя с вас.

Самото "чудо" наречено телепортация винаги е предизвиквало доста голям интерес и неслучайно си е доста срещана тема в литературата киното и най-вече фантастиката. Уви, засега само там, което пък си е жалко, защото ако съществуваше и в реалния живот, все си мисля, че би било доста полезно нещо. 
Може би точно заради това и учените от години се напъват да разгадаят тайната й, но и до ден днешен все още няма никакъв смислен успех.
Ами, ако телепортацията съществува ? 
Ако някои хора вече са го правили дори и спонтанно, без никакви познания и контрол? Всъщност, точно това се е случило и с Гил Перез.Ето фактите...

Годината била далечната 1593-та. В нощта на 23 октомври в двореца на губернатора в Манила царял хаос.Китайски пирати вече били убили управителя Гомес Перез и сериозно обмисляли варианти за завладяване на цялата сграда.Някъде там бил и Гил.
Точно в този момент заедно с колегите си охранявал двореца от набезите на бандитите, чакайки назначаването на нов управител. 
Сами разбирате, че обстановата била повече от напрегната.Минутите едва се влачели, чакането било изнервящо и уморен от напрежението, героят ни решил да се облегне на една стена и да си почине за момент.
Когато обаче след минутка отворил очи, всичко изглеждало съвсем различно.
Всъщност не всичко.Пак си имало стена, на която той продължавал да се обляга, но обстановката била друга, напълно непозната. 
Отгоре на всичко и колегите му ги нямало.Нямало никой. Само един коридор и в него Гил Перез.И понеже не бил сигурен как да реагира,ошашавеният пазач продължил да стои на място, надявайки се съвсем скоро да разбере какво се случва.
След около половин час в коридора най-сетне се появил един непознат мъж, който сериозно се стъписал от присъствието на охранителя, но взаимната изненада бързичко била преодоляна.Последвал няколкоминутен диалог, от който станало ясно, че войникът се намира в голяма обществена сграда в Мексико Сити.От Манила в Мексико ! Безспорно невероятен преход. И осъществен само за секунди.
Е, как да повярваш,че това се случва.

Всъщност и на онези двамата в коридара не им се вярвало.Перез си мислел, че всичко е шега и започнал да разказва за бунта в Манила,за убийството на губернатора, за събитията в страната му, но напразно.
Мексиканецът въобще не му се вързал на бръщолевенето и съвсем безскруполно го предал на властите.И понеже бил облечен в униформата на охраната на двореца в Манила, те пък го сметнали за дезертьор и без да го бавят го тикнали директно в затвора,където нещата зациклили.
Перез си държал на своето и го разказвал всекидневно,а мексиканците продължавали да го мислят за луд и въобще не му обръщали внимание. 
И така цели два месеца.И тъкмо когато "обвиняемият" започнал да губи всякаква надежда за спасение, съдбата взела, че му се усмихнала.
В един слънчев ден на пристанището в Мексико пристигнал кораб от Филипините, който освен товара си донесъл и новината за смъртта на губернатора на Манила. 
Вестите съвпаднали с разказа на войника и най-накрая мексиканците склонили да освободят лудия дезертьор, който благополучно се прибрал в родината си.
Излишно е да споменавам, че и там историята му не била взета на сериозно. 
Колегите му си спомняли, че на 23 октомври вечерта, Гил бил с тях, но после изведнъж изчезнал. И тъй като никой не видял как точно охранителят се изпарил, всички предположили, че се е уплашил и е дезертирал. 
В крайна сметка времето, продължило хода си, а нещата загубили давност и не след дълго странната случка останала само в спомените на телепортирания Перез.
Това беше историята. Звучи странно и налудничево и хич не си е за вярване,нали ? 
Всеки може да си измисли подобна фантасмагория и да се прави на интересен, ще каже някой. И може би ще бъде прав, защото наистина не е трудно да скалъпиш подобно нещо. Само дето в цялата тази история, която ви разказах, има нещо друго,което крещи да му се обърне малко повечко внимание. 
И точно тук е моментът да се намеси имистерията, за която споменах в началото на този пост.А тя, уважаеми читетели, се базира на факта, че тази странна телепортация е старателно документирана и то на цели две места...

Първото е в историческите архиви на Мексико.
Там е отбелязано,че на 23 октомври вечерта в обществена сграда на име "Плаза Майор" се е появил странен мъж,облечен в униформа на войниците в Манила, който твърдял, че буквално се бил пренесал от двореца в Манила, и че сам не доумявал,как точно се е случило.Властите разбира се не сметнали тези "лъжи" за достоверни, обвинили го в дезертьорство, последвал затвор ,а след два месеца го освободили.
Второто място,където все още се съхраняват данни за този случай, са архивите от двореца в Манила.В тях пише, че на 23 октомври вечерта войникът Гил Перез самоволно напуснал поста си и в продължение на два месеца от него нямало ни вест, ни кост.
Когато след време се появил в родината си, постъпката му и там била сметната за дезертьорство, но в заради размириците, никой не му потърсил отговорност.
Нещо да кажете ?..

2 коментара:

  1. Може да звучи като фантасмагория, но това не означава, че не се е случило. Има толкова необясними на този етап явления. Жалко е, че се отхвърля всичко, за което няма емпирични данни!

    ОтговорИзтриване
  2. Така си е.Има толкова много неща,за които въобще не сме и предполагали,че съществуват.
    Благодаря за коментара CHIVAS...

    ОтговорИзтриване

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top