/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » » Жизнената енергия (Кундалини) – вечната радост от живота VI част

Жизнената енергия (Кундалини) – вечната радост от живота VI част

Unknown | вторник, май 01, 2012 |
Кундалини – събуждане за един нов, изпълнен с ярки изживявания и усещания свят


Когато в началото започнах да правя упражнения за активизиране на кундалини, често усещах вибрации в гръбнака. Известно време, винаги когато сядах да медитирам, гръбнакът ми започваше да трепти леко и бързо, като че е вибратор. Причината не бе напрежение или мускулна умора. Получавах това усещане само по време на медитация. После това чувство изчезна.
Едно от най-вълнуващите преживявания, свързани с кундалини, е внезапният прилив на енергия, която бързо се издига по гръбнака. Изживяването е съпроводено с усещането за топлина и ярки светлинни ефекти – нещо като фойерверк вътре в тялото.
Изпълнен с радост и със спокоен дух, човек има чувството, че се разраства и обхваща всичко в себе си. Това е чудесно. Когато ви се случи, време е да фокусирате вниманието си, да медитирате и да извлечете нещо повече от ситуацията, освен едно мимолетно изживяване. Ако действате по този начин, вероятно ще успеете да включите разума си към кундалини и да получите траен резултат, т. е. да се почувствате с прояснен ум, изострени възприятия, изпълнен със сила и ентусиазъм за живот. Макар че повечето изживявания с кундалини са краткотрайни, понякога това състояние може да продължи и по-дълго време. Процесът на овладяване и свикване с кундалини, както и дълбоката медитация, раздвижва слоеве на подсъзнанието и ви изправя пред елементи от психиката, които той желае да изследва най-малко. Идеята, че пробуждането на кундалини извиква неприятни страни от психиката ни е вярна. Залавяйки се с медитация върху кундалини, вероятно ще установите, че наум ви идват неща, които определено не са никак приятни. Когато това се случи, опитайте се да се абстрахирате от негативните явления. Позволете на енергията непрекъснато да се усилва, оставете неприятните мисли, чувства и усещания да отминат като че издухани от вятъра. Индусите го наричат изгаряне на старата карма, на натрупания психичен товар, който може би сте влачили със себе си през множество превъплъщения. Няма начин да събудим истински кундалини, без да преминем през тресавището на психиката. Това е така, защото всеки от нас има своите страхове, деформации, отклонения и дълбоко погребани лъкатушения на психиката, през които трябва да си проправим път. Кундалини измъква всичко това, защото е израз на чистото съзнание и енергия. Тя е като ярка светлина, осветила най-тъмните кътчета на пещерата. Ако там има тор от прилепи и стари кости, светлината ще ги разкрие. Всеки си има психическа мръсотия, от която трябва да се освободи, и когато кундалини се активизира, човек се изправя пред собственото си торище.
Кундалини е самата първична жизнена сила в нас. Степента на нейната проява до известна степен зависи от собствените ни усилия. Има много начини и пътища за активиране на кундалини. Тъй като това е част от човека, хората са измислили множество начини за отварянето на този запас от огромна потенциална енергия. Може би най-бързия, достъпен и най-изследван метод е йога. Не подценявайте медитативните техники и в различните бойни изкуства. Както се казва – „Всички пътища водят към Рим!“, така и за кундалини има множество пътища. По един или друг начин, събудите ли латентната енергия кундалини, ще се събудите за един нов, изпълнен с ярки изживявания и усещания свят.

Zan Schin

0 коментара:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Публикуване на коментар

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top