/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » » Жизнената енергия (Кундалини) – вечната радост от живота IV част

Жизнената енергия (Кундалини) – вечната радост от живота IV част

Unknown | сряда, април 25, 2012 |
Активизиране на Кундалини


Практикуването на йога укрепва проводниците на енергийната система и подготвя тялото за увеличения приток на кундалини. Медитацията активизира кундалини и увеличава нейната сила. Тъй като чрез йогийските упражнения тялото и енергийните канали са по-добре подготвени, човек може да понесе засилената активност на кундалини. Съзнанието се фокусира, вниманието се концентрира, а това увеличава притока на енергия. Накратко, така работи кундалини.Пробуждането на кундалини може да стане по различни начини.
То може да е бавно, почти незабележимо с течение на времето, при което се получава постоянно, но постепенно увеличаване на енергията и изостряне на съзнанието. Може да стане на етапи, съпроводени с определени явления, например с чувството, че по гръбначния ви стълб се изкачва топъл енергиен поток. Това усещане е доста често при хора, които практикуват йога и медитация. Но кундалини може да се пробуди внезапно, без предупреждение и нейната мощ направо ще ви извади от строя. Енергията ще се стрелне по гръбнака ви като изпепеляваща светкавица, ще взриви чакрите, подобно на динамит, чиято експлозия изхвърля струи от кал от отвора на пещера. Такива преживявания плашат и дезориентират човека; именно те са причината за ужасните и зловещи истории, разказвани за кундалини.
Ако практикувате бойни изкуства или йога и медитирате с концентрирано съзнание, ще се подготвите много добре за приемане на засиления поток кундалини в тялото си. Повтарям, подготвени много добре, защото е невъзможно човек да бъде напълно готов да понесе могъщия прилив на кундалини. Тя е в състояние да изненада и обърка дори най-силните и тренирани хора. Единственото, което можете да направите, когато усетите мощното движение на енергията в тялото си, е да се оставите на изживяването. Не правете опит да й се противопоставяте. Кундалини е по-силна от всичко, на което сте се натъквали някога.
Пробуждането на кундалини е до голяма степен неконтролируем процес. С други думи, можете да решите да събудите кундалини напълно, но как и къде ще стане, това не зависи от нас. Като първична психобиологична сила, тя е нещо, което всеки е изпитал, обикновено в моменти на внезапно вдъхновение или по време на съвършен оргазъм. Усещането, че пропадаш в пространството и губиш контрол, чувството на екстаз при оргазъм е проява на кундалини при секса. В моменти на дълбок унес, когато светът ни изглежда прекрасен и богат, ние всъщност изпитваме действието на кундалини.
Тренировките могат да повишат капацитета ви за приемане на кундалини и да стимулират нейния приток. Практикуването на бойни изкуства, йога и медитационните техники, ви дават възможност да постигнете това. Със засилване на циркулацията на кундалини в тялото ви чакрите и основните енергийни канали все повече ще се активират, ще стават все по-жизнени и ще се отварят все повече с всеки изминал ден.

Zan Schin

0 коментара:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Публикуване на коментар

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top