/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » , » Незабравими исторически снимки...

Незабравими исторически снимки...

Unknown | четвъртък, януари 19, 2012 | |
Една непринудена селекция от снимки на някои от най-важните и известни исторически събития, които завинаги ще останат в архивите.

Южен Судан...
Кевин Картър е направил тази снимка в южната част на Судан.Фотоса показва лешояди,които чакат последното издихание на едно дете умиращо от глад.Картината по-късно ще донесе награда Пулицър на автора си,но също така и неговата смърт.Тази ужасяваща гледка депресира фотографа толкова дълбоко,че той се самоубива,след като спечелва престижната награда.
Жертвите на вулкана...
Oмайра Санчес е на 13 години,когато вулкана Невадо дел Руис изригва.Тя прекарва заклещена в останките на къщата си в продължение на три дни във вода до шията.Фоторепортера Франк Фурние заснема тази снимка,няколко часа преди смъртта на момичето.Червеният кръст алармира местните власти,но те не успяват да стигнат на време и Омайра умира от хипотермия.

Южна Африка...
Хектор Питърсън се превраща в образ на въстанието от 1976 година в Южна Африка,когато снимката направена от Сам Нимза на умиращия Хектор,се разпространява в целия свят.
Той е убит на 13 годишна възраст,когато полицията открива огън по протестиращи студенти.Днес датата на която е убит Хектор (16 юни) е известна като Национален младежки ден в Южна Африка.

Строителни работници
"Строителни работници,които обядват на напречна греда" е световно известна снимка,направена по време на строителството на сграда в Рокфелер център в Ню Йорк,през 1932 година.Снимката е с дата 29 септември,а работниците са насядали на напречна греда,стърчаща от 69 етаж на сградата.

Мъката на войника..
На снимката се вижда американски сержант,който е открил тялото най-добрият си приятел,убит по време на войната в Персийския залив.Снимката е направена от Дейвид Търнли,но скоро след като е разпространена е забранена от Пентагона.

Неизвестната бежанка..
Снимката е дело на Стив Маккъри и показва младо момиче,бежанка от разкъсвания от войната Афганистан.Фотоса се появява за първи път в "National Geographic Magazine" през 1985 година,но официално е направен през 1983 година.Името на момичето не е известно.

Площад "Тянънмън"
Може би най-известният образ от студентското въстание в Китай през 1989 година.Снимката показва как един човек спира танковете на армията,които се появяват на площада,за да озаптят разбонтувалото се население.Мъжът оцелява,но малко след заснемането на снимката "Тянънмън" е потопен в невинна кръв.

Линчуване на чернокожи...
Снимката е направена след линчуването на двама млади чернокожи мъже,обвинени в изнасилването на бяло момиче.По лицата на почти десет хилядната тълпа,личи задоволство от зловещото деяние,но никой от тях не е предполагал,че това ще отприщи нечовешки кланета.

11 септември...
Безспорно уникална снимка.Направена е от Ричард Дрю,който успява да улови този зловещ момент по време на терористичните атаки срещу Световния търговски център.Той успява да заснеме един човек, който в паниката си скача от горните етажи на сградата.

Мисис Монро
Това е може би най-известната снимка на тази прочута актриса.

3 коментара:

  1. Безспорно разтърсващи снимки.

    Момичето на корицата е Sharbat Gula, поне така пише тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Afghan_Girl
    :)
    http://ngm.nationalgeographic.com/2002/04/afghan-girl/index-text

    ОтговорИзтриване
  2. Правилно са написали Ели, гледах и по National Geographic как са правили снимките на момичето, в една от класациите им за техните най- известни снимки.

    Много тежка селекция... красиви снимки са някои, но малко натъжават- о, какво ти- доста удрят под лъжичката, както и историята, свързана с тях. Но въпреки това- поздравления за ревюто.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви Дами.
    Въпреки забележките,оценявам вашето внимание...

    ОтговорИзтриване

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top