/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » , » ДОБРИЯТ,ЛОШИЯТ И ЗЛИЯТ...

ДОБРИЯТ,ЛОШИЯТ И ЗЛИЯТ...

Unknown | понеделник, март 14, 2011 | |
Здравейте уважаеми.Днес ще бъдем на датата 2 април.Ще ви разкажа за трима известни крале,които завинаги са оставили отпечатък в световните исторически хроники.Първият с когото започвам е неофициалният крал на прелъстяването.
На 2 април през 1725 година във Венеция се ражда Джакомо Казанова.
Мъжът,за който жените направо са се избивали и мъжът,който е смятан за най-великият любовник в средновековието.

Я да видим сега,откъде му се носи славата на този Джакомо.
Тъй като съм почти сигурен какво ще отговорите,веднага заявявам,че не сте прави.Колкото и да не ви се вярва,не е от дамите,с който е бил,нито пък е от хорските слухове.Цялата информация за неговите подвизи идва от самия него или по-точно от книгата му "Моят живот",която Казанова пише на 69 годишна възраст.
Имено в нея той описва връзките си,обяснява подробно какви ги е вършил на младини,разказва за завоеванията си,за това как е имал двадесет любовници едновременно и обявява,че бройката на жените,които е имал през целия си живот е някъде към 300 на брой.

Дали обаче,всичко това е вярно?...

Трудно е да се каже,защото в книгата никъде не се говори за секс и никъде няма описана нито една пикантна подробност.
Със сигурност се знае,че той наистина е впечатлявал жените с изключителната си харизматичност и сладкодумие,но съвременните му изследователи приписват цялата му известност,преди всичко на парите му.
Безспорен факт е,че Казанова е бил безсрамно богат за времето си и може би затова те са склонни да смятат,че дамите,които са били около него са използвали парите и неговата слава предимно,за да се издигнат в обществото.Не винаги е имало секс.Може би и Казанова е знаел тази подробност,защото в книгата си пише следното.

"С тази книга не искам да се хваля.По-скоро искам да се надсмея над себе си и най-интересното е,че май успявам"...

На 2 април през 1992 година съдът в Ню Йорк осъжда на доживотен затвор за рекет и убийство кралят на града Джон Готи.
Последният бос на мафиотската фамилия Гамбино,който някои са наричали телефонният дон,защото е вършел всичко по телефона,а пък други са му викали кадифеният бос,защото е бил изключително претенциозен педант и страшно много е обичал да се конти.
Като малък Джони е бил едно итало-американско хулиганче,което съвсем случайно влязло под кожата на страшилището Карло Гамбино,познат повече като кръстника на фамилията Гамбино.
Карло толкова заобичал хлапето,че когато дошло време да умира,Джони се очертавал като негов достоен заместник.Оказало се обаче,че мафиота Пол Кастелано,също бил любимец на стареца и не след дълго дошъл момента,в който трябвало да се решава кой от двамата да дърпа конците.

Тъй като Готи бил по-хитрия в случая,успял без проблем да убие Кастелано и хората му и в крайна сметка поел цялата власт.Ченгетата знаели с какво се занимава,но някак си все не успявали да намерят необходимите доказателства,докато един ден не притиснали сериозно един друг известен бандит,на име Салваторе Гравано.
Сами Бика,както го наричали всички,не успял да устиска на натиска и хъката-мъката взел,че изрекъл доста сериозни подробности пред агентите на ФБР.Те разбира се само това чакали и не след дълго спретнали едно процесче на Готи,на което го осъдили на доживотен затвор,в който той умрял от рак на гърлото,седем години по-късно....

И накрая,последната за днес известна личност,която също е родена на 2 април и която е позната на света,като кралят на приказките за деца Ханс Кристиян Андерсен.
Великият писател в чиито приказки кибритопродавачките умират,момиченца губят краката си,а живота на малките русалки съвсем не е приказен.
Автора на детските приказки на ужаса,който никога не е обичал децата и за който повече подробности съм написал ето ТУК...

1 коментара:

  1. Много интересно. Обичам да чета такава информация. Благодаря,БоБи! И лека вечер!

    ОтговорИзтриване

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top