/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » » МЪЖЪТ,КОЙТО НЕ УСПЯ ДА УБИЕ КЕНЕДИ...

МЪЖЪТ,КОЙТО НЕ УСПЯ ДА УБИЕ КЕНЕДИ...

Unknown | понеделник, декември 20, 2010 |
Днес ще ви разкажа една интересна история,която спокойно бих казал,че не е много известна.Случила се е в Америка,но въпреки това малка част от американците знаят за нея.Ето защо реших да й обърна вниманието,което заслужава.
На 15 декември през 1960 година,някъде преди обяд,един възрастен мъж на име Ричард Пол Павлик,кротко седял в колата си и още по-кротко си чакал.Годините,които го правят възрастен мъж са 73 на брой,а преди да достигне до тях е бил служител в местната пощенска служба.Буикът му,в който кротко си чакал бил натъпкан с десет килограма динамит и бил паркиран в Палм Бийч,само на една пресечка от дома на новоизбраният американски президент Кенеди.

Пъклената цел,която пенсионираният пощальон си бил поставил,била да изчака президента да излезе от дома си и с все сила да се вреже с колата си в тази на новият държавен глава.Въпреки бруталният атентат,който Павлик замислял,той си останал по-известен в историята като човека,който не успя да убие Кенеди.Ето ви малко повече подробности.. 
Решението да види сметката на Кенеди дядката взел някъде в началото на декември през 1960-та. Подготвил се за атаката закупувайки си динамит,натъпкал го в буика си и на 11 декември започнал да кръжи със заредената кола около къщата на Кенеди,за да огледа района.
Разузнавал и изготвял план за действие.Преди да продължа нататък само да вметна,че Кенеди е избран за президент в края на 1960 година,но е щял да се закълне и да влезе в Белия дом едва в началото на 61-ва.
Ето как един президент все още живеел във фамилната си къща и имал много рехава охрана.
Световната история е щяла да промени своя ход още на 11 декември,защото точно когато Павлик е правел първият си оглед,новият президент е напуснал къщата си,но по някакво щастливо стечение на обстоятелствата е бил заедно със жена си и децата си.Това объркало Павлик,защото той е искал да бъде известен не като чудовището,което е убило президента барабар със семейството му,а като консерватора,който е отстранил поредният корумпиран политик.
Така е мислел човека и поради тази причина отложил атентата си.Принципно погледнато замисълът на бившия пощальон не е имал конкретна планувана дата.
Трудно е било да се обърка поради елементарният си вид,така че Павлик го отложил за 15 декември. 
И точно на тази дата,когато всичко изглеждало почти завършено,съвсем случайно полицията изловила пишман бомбаджията.
Историята започнала да се разплита,когато друг един служител в местната пощенска станция,който работил с Павлик преди време,получил картичка от него,в която дядката му доверявал,че съвсем скоро за него ще се чуе в световен план.
И понеже било известно,че Павлик не обича Кенеди,служителят информирал полицията.Колкото и да звучи парадоксално ченгетата не се втурнали да го издирват незабавно,а съвсем случайно Павлик бил забелязан от един патрул. Последвала проверка,арест и осъждане.
Процеса бил претупан набързо,а след него Ричард Пол Павлик бил обявен за невменяем и бил изпратен в лудница,където починал в началото на 70-те.Интересна история,нали? И най-вече запомняща се.
Защо тогава започнах статията си с думите,че тя не е много известна?... 

Ами защото ареста на Павлик съвпаднал с катастрофата на два пътнически самолета в щатите и нелепата смърт на 134 човека.Тази злополука заела челните места в медиите и изпратила новината за залавяне на старчето направо в шеста глуха.Освен това,според местните власти Павлик не е бил чак такава сериозна заплаха.
Той не бил прекалено близо до президента,което пък се е смятало за опасност трета степен.Нищо,че 10 кила динамит са в състояние да взривят малка планина,както се е хвалел самият Павлик.Общо взето поразшумяло се около случката,но после всичко било бързо забравено.
Ричард Пол Павлик обаче,остава важен за историята.Важността му се заключава в едно най-обикновено...АКО. 
Само се замислете.Ако Кенеди беше убит през 60-та,нещата в Америка щяха да изглеждат по съвсем друг начин.Линдън Джонсън щеше да поеме поста,а неговата политика е била много по-различна от тази на Кенеди.
Не е ясно какво щеше да се случи с кубинската криза,с войната във Виетнам,с правата на чернокожите,с отношенията със СССР и така нататък,и така нататък.Ето как Ричард Пол Павлик можеше да даде съвсем друг ход на световната история,но някак си не успял да го направи. 
Арестуван е на 15 декември през 1960 година,чакайки спокойно в колата си натъпкана старателно с десет кила динамит.
Интересна занимавка за пенсионери,нали ?

1 коментара:

  1. Каквото и да е, убийството не е хубво дело .Човекът не си е сложил грях на душата.

    ОтговорИзтриване

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top