/*-------- Post Views ----------*/ #views-container { width: 75px; float: right; } .mbtloading { background: url('http://4.bp.blogspot.com/-PZMStRDcchY/USOp3xFp4yI/AAAAAAAAJOo/rm5FSsaSKh0/s320/mbtloading.gif') no-repeat left center; width: 16px; height: 16px; } .viewscount { float: right; color: #EE5D06; font: bold italic 14px arial; } .views-text { float: left; font: bold 12px arial; color: #333; } .views-icon{ background: url('http://4.bp.blogspot.com/-_dXedKDHIws/USOp369zEPI/AAAAAAAAJOs/Cv3fTZUaBTU/s1600/postviews.png') no-repeat left; border: 0px; display: block; width: 16px; height: 16px; float: left; padding: 0px 2px; } .showpageArea { padding:10px; } .showpageArea a { text-decoration:underline; } .showpageNum a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; margin:0 5px; padding:5px; background:#fff; } .showpageNum a:hover { border: 1px solid #ccc; background-color:#f0f0f0; } .showpagePoint { color:#333; text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; background: #f0f0f0; margin:0 5px; padding:5px; } .showpageOf { text-decoration:none; padding:5px; margin: 0 5px 0 0; } .showpage a { text-decoration:none; border: 1px solid #ccc; padding:5px; background:#fff; } .showpage a:hover { text-decoration:none; background:#f0f0f0; } .showpageNum a:link,.showpage a:link { text-decoration:none; color:#333; }




Най-новото от Pieces Of The Past
Home » » ИСТИНАТА ЗА ПРОКЛЯТИЕТО НА ТУТАНКАМОН..

ИСТИНАТА ЗА ПРОКЛЯТИЕТО НА ТУТАНКАМОН..

Unknown | сряда, август 18, 2010 |
Едва ли има по-известен египетски фараон от Тутанкамон.Момчето крал,което умира едва на 19 години,дължи популярността си на факта,че почти запазената му гробница в долината на царете край Луксор бе открита през 1922 година.Тутанкамон обаче стана известен и благодарение на това,че много от откривателите му си отидоха мистериозно и без време за което писах ето ТУК
Дали наистина има такава прокоба,все още се спори.Важното обаче е,че в началото на тази година официално бяха оповестени ДНК анализи на мумията на фараона и на намерените край него останки на неговите близки.
Точно тези анализи може би разкриха истинското проклятие,сполетяло не друг,а самият фараон.Ето за какво става на въпрос.. 
Момчето крал e последният потомък на славната осемнадесета династия,царувала в древен Египет от 1550 до 1295 преди Христа.
Заради достойнствата си нейните представители са били почитани като богове.Това обожествяване обаче довело и до купища неприятни последици.За да се съхрани свещената кръв на "божествения" род,често се практикували неприемливите за днешните времена бракове между брат и сестра и между баща и дъщеря.
Тези кръвосмешения довели до натрупването на неблагоприятни генетични фактори и до израждане.От ДНК анализа на мумиите на бащата на Тутанкамон-фараонът еретик Ехнатон,и на майка му,стана ясно,че те са брат и сестра.Същата семейна връзка са споделяли и младият фараон и съпругата му Анхесенамон,за която се смята,че преди това е била жена и на баща му.Може би затова не е случайно,че те са имали само две мъртво родени дъщерички,чиито останки са намерени в саркофага на Тутанкамон. Младият фараон с "божествените" способности буквално е изстрадал своето десетгодишно царуване.
Той се е родил кривокрак и със слабо телосложение поради генетична болест на костите.Тези негативни заложби довели до влошено кръвообръщение в краката и последващата некроза.
Не случайно в погребалната му камера има над 130 бастуна,без които могъщият иначе фараон явно не е можел да ходи.Освен мъчителните болки в краката Тутанкамон е страдал и от тропическа малария.Това съвсем не е странно,като се има предвид,че всичките те са живеели в долината на река Нил,където и до днес е бъкано с маларийни комари. 
Ранната възраст,на която фараонът се е отправил в отвъдното както и факта,че той е последният от своята династия,родиха преди време хипотезата,че е бил убит.Тази версия за смъртта му намери известно потвърждение в откритата фрактура в задната част на черепа му. 
Както обаче изтъкна египетският археолог Захи Хавес,напълно вероятно е тази фрактура да е била нанесена по време на балсамирането. 
Напълно възможно е и едно друго обяснение...
Единият крак на фараона е бил счупен преди неговата смърт.Базирайки се на изображенията на Тутанкамон на бойна колесница,не е изключено той да се претрепал от нея и да е получил въпросните наранявания,а те събрани в комбинация с тежките наследствени болести да са довели до преждевременната му кончина,улеснена от отслабналата му имунна система.Изследването на 16-те мумии от гробницата на Тутанкамон все пак успя да разсее широко разпространената заблуда,че родът е страдал от рядка генетична обремененост,която им придавала женствени черти и удължени крайници.
Тази пък странна хипотеза произлиза от намерените изображения на хората от рода му върху фреските и от скулптурите в този период-познати повече като "фараонски реализъм".При изследването на телата на Тутанкамон и Ехнатон обаче не били открити никакви женствени белези,от което пък следва,че художниците са имали доста богато въображение. 

Освен бащата на Тутанкамон,единствената придружаваща го мумия,която бе идентифицирана със сигурност е тази на баба му кралица Тия.Кичур от нейната коса беше открит в саркофага на младия фараон в ковчеже надписано с нейното име.Чрез ДНК анализ е установено коя е мумията на любимата баба на Тутанкамон.Все още обаче не е ясно коя е майката на фараона.Някои учени твърдят,че той е син на световноизвестната красавица Нефертити.
За нея със сигурност се знае,че е била съпруга на баща му Ехнатон и майка на шестте му дъщери.Други обаче смятат,че Тутанкамон е роден от Кия-втората жена на фараона реформатор.Мумията на майката все още чака да разкрият нейната самоличност. 
В няколко гробници на фараони /но не и в тази на Тутанкамон/ са открити писмени проклятия по адрес на онзи,който се осмели да разтревожи техните тленни останки.
Не е сигурно дали това има някакъв ефект,но със сигурност много хора свързани с отварянето на последния пристан на мумиите са починали скоро след това.
За истинската причина за тяхната смърт можете да прочетете ето ТУК.
Освен нея има и още една основна версия,която също звучи правдоподобно.
В нея става въпрос за вид прилепи,които се въдят на подобни места и от чиито изпражнения може да се лепне хистоплазмоза-остра белодробна инфекция.

0 коментара:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Публикуване на коментар

Моля използвайте кирилица и спазвайте добрия тон.
В противен случай може да не видите това,което сте написали.И за да няма излишни въпроси,смятам за редно да ви уведомя,че АНОНИМНИТЕ КОМАНТАРИ автоматично се игнорират.
Иначе казано,ако нямате нужната регистрация където трябва,хич и не се напъвайте.Няма да ви огрее....

Recommended Post Slide Out For Blogger
И когато една история свършва,идва Музиката.Избери си фронтмен и слушай...
 

Титанична Увертюра

Как така го направихте? Защо отворихте точно този блог? Може би просто сте любопитни и предполагате,че той съдържа нещо,което все още не знаете.Или пък просто проверявате какви ги е забъркал поредният социално програмиран индивид? Всъщност,това няма значение.Така и така сте прекрачили прага и аз,като добър стопанин,смятам за редно да ви приветствам

Добре дошли в личния ми блог.Освен парченца от миналото на предците ни в него ще откриете и големи късове от Българската,Американската,френската..и общо взето от цялата човешка история,която обаче ще се опитам да ви представя по-съвсем непознат за вас начин.Ще погледнем Историята от друг ъгъл,от който се виждат далеч по-интересни и забавни неща.

Info back to top